Imatge del cartell publicitari de TV3 a la seu de la televisió pública

TV3 cancel·la un programa després de rebre pressions polítiques

La televisió pública pren la decisió després que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya hagués obert un expedient al programa 'Bricoheroes'

TV3 ha decidit cancel·lar 'Bricoheroes'. El programa d'humor presentat per Peyu i Jair Domínguez ha estat eliminat de la graella d'estiu de la televisió pública catalana. En els últims dies, el Consell de l'Audoivisual de Catalunya (CAC) li havia obert un expedient per problemes amb la publicitat i també havia rebut crítiques de partits polítics. Tot plegat, finalment ha acabat amb la retirada de l'espai humorístic de la programació d'estiu de TV3.

Obertura d'un expedient

Oficialment, la cancel·lació de 'Bricoheroes' es deu a l'obertura d'un expedient per part del Consell Audivisual de Catalunya (CAC). El motiu d'aquest expedient és que l'espai humorístic no advertia correctament els espais publicitaris que s'incloïen dins del programa. L'òrgan veu que hi ha una «prominència indeguda per influència del contingut editorial amb finalitats comercials» que poden «constituir una suposada publicitat prohibida».

Pressions polítiques

Peyu, un dels presentadors, exposava al seu compte de Twitter què ha passat amb el programa. «A la TDT no es poden fer mencions publicitàries directes i en fèiem perquè el producte es va pensar d'entrada per distribució digital».

Més enllà dels motius oficials de la cancel·lació, estem davant de la cancel·lació d'un programa que ha rebut nombroses pressions polítiques. I el mateix Peyu apuntava també en aquesta direcció. «Hi ha altres programes a la TDT que en fan [de publicitat] i no passa res, però a algú li deu molestar el contingut de 'Bricoheroes' i han trobat una excusa», explicava.

En les últimes setmanes, l'espai ja havia rebut alguna denúncia com la d'una associació de guàrdies civils, que criticava que 'Bricoheroes' «incitava a la violència». La crítica més recent de l'espai humorístic, però, el va protagonitzar Inés Arrimadas fa només tres dies. La presidenta de Ciudadanos va assenyalar-los després d'un gag en el qual els presentadors parlen de banderes i deien «la que vulgueu, mentre no sigui una bandera espanyola».

El futur del programa

Malgrat l'expedient i les pressions polítiques, hi ha prevista una nova temporada de 'Bricoheroes', del qual ja s'estan gravant nous capítols. Des de TV3 asseguren que tindran en compte totes les indicacions del CAC per complir els paràmetres exigits per poder-se emetre a la TDT.

Així doncs, 'Bricoheroes' no es podrà veure aquest estiu a TV3, però es pot seguir recuperant a la carta i es podrà continuar gaudint a partir de la pròxima temporada. De moment, la televisió pública catalana ha substituït l'espai humorístic per reposicions dels programes 'Atrapa'm si pots' i 'No tenim vergonya'.