Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miki a Eurovisió

TVE es va gastar més de 500.000 amb l'actuació de Miki a Eurovisió

L'actuació del català ha estat una de les participacions més cares de la història

Actuació de Miki a Eurovisió
Miki va interpretar la cançó 'La Venda' | CatalunyaDiari.cat

 

RTVE va haver de pagar un total de 508.000 euros perquè Miki interpretés 'La Venda' en l'escenari de Tel Aviv en la passada edició d'Eurovisió, segons ha informat Newtral.  Sens dubte, aquesta ha estat una xifra que ha deixat sense paraules a la majoria de seguidors que desconeixien el cost que podia suposar la participació en un festival d'aquest tipus.

TVE mai ha volgut que els diners siguin els protagonistes de les actuacions dels cantants que participen en el festival, ara bé, després de les pressions i crítiques constants d'enguany, han decidit fer pública l'escandalosa xifra. 

[predef]cor-i-famosos-catalunya-168[/predef]

Una de les actuacions més cares

Tot i que es desconeix el cost que va tenir l'actuació d'Alfred i Amaia el 2018, les informacions apunten que la de Miki hauria estat, almenys, una de les participacions més cares de la història. A aquesta xifra, encara se li ha de sumar les despeses de retransmissió del festival, al voltant dels 281.125 euros dels drets i 23.601 de la cabina del comentarista i les retransmissions internacionals.

També, s'han d'afegir 70.000 euros de les nòmines dels artistes, així com les seves quotes de la Seguretat Social. Per la seva banda, el vestuari i la resta d'ambientació utilitzada per a l'actuació, augmenta el preu fins a 10.400 euros més.  Finalment, expliquen, s'hauria d'afegir les despeses de desplaçaments i allotjament en Tel Aviv, 14.011 i 35.352 euros, respectivament. A això, s'hauria de sumar la despesa de transport de mercaderies, uns 6.500 euros.

Unes despeses que superen les dels anys anteriors

Davant aquestes estratosfèriques xifres, no hi ha dubte que la participació de Miki ha superat a la de Manel Navarro (2017), amb una despesa de 445.091 euros, i la de Barei, que va tenir un cost de 445.235 euros. Per la seva banda, en l'actuació d'Edurne i el seu 'Amanecer', l'organització es va gastar 396.980 euros.

No hi ha dubte que aquestes xifres han sorprès a tothom i que, de ben segur, molts s'hauran plantejat la necessitat i rendibilitat de participar en un programa d'aquestes característiques. Sigui com sigui, el cert és que una de les edicions més cares d'Eurovisió ja s'ha pagat i que, lamentablement, l'únic que es pot celebrar és una 22a posició.

Miki a Eurovisió
Miki ha estat el darrer representant espanyol al festival | RTVE

 

També et poden interessar...