Joan Carles I i la reina Sofia durant un acte al Congrés dels Diputats

L'última vegada que el rei Joan Carles i Sofia van tenir intimitat al llit

La periodista Pilar Eyre revela la data exacta en el seu bloc de 'Lecturas'

La periodista Pilar Eyre, sempre preparada per parlar sobre la vida dels reis emèrits, ha tornat a agafar la ploma per escriure un extens article al seu bloc setmanal de la revista 'Lecturas'. La veterana periodista ha redactat l'entrada d'aquesta setmana així sota el tiítol 'El patiment de Sofia per donar a llum a un hereu'.

«Era l'estiu de 1967. A la 'boîte' Van Gogo de Cascais, Sofia, al costat del rei Joan Carles i una parella amiga, es va tocar la panxa, de tot just tres mesos d'embaràs, i va xiuxiuejar: No hi ha dret... Vosaltres teniu dos nois i, en canvi, nosaltres, que tant necessitem un home, dues nenes... l'amic dels reis va agafar-li la mà i va dir-li que només tenia 29 anys, que vindrien més fills, però la princesa va moure el cap amb desànim: Per les dificultats que he tingut en els anteriors parts, aquesta és la meva última ocasió de quedar-me embarassada; si no dono a llum a un hereu, haurem perdut la nostra oportunitat de regnar a Espanya», comença l'article de Pilar.

El dia de la primera infidelitat

Eyre continua el seu bloc parlant de com la reina Sofia va viatjar a Atenes per refugiar-se en la seva mare davant la primera infidelitat del rei emèrit. «Va ser la primera vegada que va voler divorciar-se, però va ser convençuda de no trencar la relació, tant per la seva mare com pel mateix Parlament. El diputat Elías Bredimas va exigir que, si la princesa se separava, hauria de retornar el seu dot de nou milions de dracmes al poble grec, per la qual cosa Sofia va decidir que el més convenient era tornar a Estoril amb el seu insensat marit», sosté la periodista al seu bloc.

«Després va tenir dues nenes, i encara que oficialment es va dir que el part havia anat molt bé, és probable que Sofia tingués a les seves dues filles per cesària i no ho va voler fer públic per no sembrar dubtes sobre el futur de la monarquia. Així s'explica un comentari que va fer als seus amics: No podré tornar a quedar-me embarassada, ja que els metges desaconsellen una quarta cesària», prossegueix Eyre.

«Heu de tenir un home, prou de nenes!»

Pilar Eyre explica com la reina Victòria Eugènia manifestava, des de Suïssa, que «un nen, heu de tenir un home... Prou de nenes!». La periodista explica com el rei Joan Carles «va patir tant que, quan el doctor Mendizábal va recórrer el passadís de la Clínica Loreto per dir-li: 'Altesa, ha estat nen', va caure a terra, desmaiat. Quan va recuperar-se, abans de veure a la seva dona, va trucar al Pardo i va dir-li eufòric a Franco: 'Ha estat un 'machote', excel·lència, com el seu pare'. Després, va telefonar al seu pare. Don Joan de Borbó tenia tan poca fe en què el nou net fos un noi que s'havia embarcat en un luxós creuer pel Carib».

«Quan la princesa es va posar de part, van desembarcar a Miami i van esperar la trucada de Juanito. La comunicació era deficient. Joan de Borbó va entendre que havia estat una nena i va rondinar: 'Per una femella no pensaràs que la teva mare i jo tornarem a Madrid. Per això hem desembarcat?'. Quan el fill va dir: 'Pare, que ha estat un noi, l'hereu!', Joan encara va manifestar: Felicitats, però et recordo que és l'hereu de l'hereu, que abans que tu vaig jo. Després, Joan Carles va entrar a l'habitació de la seva dona, que havia donat a llum portant posada la jaqueta de pijama del seu marit, un costum que ja va fer amb Elena», explica la col·laboradora de 'Lecturas'.

«Joan Carles i Sofia mai més van tornar a tenir intimitat conjugal»

Per concloure amb el seu bloc setmanal, Pilar Eyre explica amb tot detall com els reis emèrits «ploraven i en aquell moment Joan Carles va mirar-la, si no amb amor, sí amb agraïment. I Sofia segurament va dir-li, com les reines antigues: 'Deure complert'. Ja està, ho havia aconseguit! Les dones de les famílies reials no fan política, fan dinastia. Joan Carles i Sofia mai més van tornar a tenir intimitat conjugal. Per què? Ja no calia! De tot això que estic explicant, que va ocórrer el 30 de gener de 1968, han passat 53 anys. Per molts anys, Felip», finalitza el seu article Eyre, deixant clar que Joan Carles i Sofia, des d'aquell dia de 1968, mai més han tingut relacions.