Captura del nuevo videoclip de Pau Dones 'Eso que tú me das'

L'última voluntat de Pau Donés al saber que li quedaven setmanes de vida

El càncer que patia l'artista aragonès era incurable

Des del moment que van informar Pau Donés que el càncer que patia era incurable, el cantant va tenir molt clar que desitjava viure i gaudir molt de la vida en els seus últims mesos. A les persones més properes com Álvaro de Torres, històric responsable a Espanya de Warner Chappell, Pau els dedicava paraules com les següents: «Els metges m'han dit que moriré, he de donar-me pressa a fer el disc. La vida és urgent i cal viure-la al màxim. Em divertiré i m'acomiadaré de la gent».

El seu últim desig

«Era un ésser humà collonut, molt divertit, amb unes ganes de viure brutals, de fer coses, sempre amb una energia tremenda», explicava Javier Liñán, el director artístic de Virgin quan es va publicar l'àlbum de debut de Jarabe de Palo l'any 1996. Amb aquesta força que el caracteritzava, Pau Donés va reunir als seus músics per gravar ràpidament un  repertori de cançons que havia compost durant el seu any de retir a Los Ángeles, als Estats Units, a més a més d'afegir altres peces escrites anteriorment. 

Yves Roussel, que ha compost fins a quatre discos de Jarabe de Palo, explicava que la gravació del disc no va ser gens fàcil perquè la malaltia de Pau Donés l'obligava a estar ingressat a l'hospital molt sovint. «El 21 d'abril em va venir a veure per parlar del so del disc, tenia una sonda a la panxa i jo em preguntava d'on treia aquesta força inhumana. Era molt exigent i planificador, tenia molt clar el que volia», assegurava Roussel. 

Finalment el 19 de maig  Roussel va tenir en el seu poder l'enregistrament del disc per masteritzar-lo. «El seu productor em va dir que havia d'acabar-lo ràpid perquè els metges li donaven una setmana de vida i volia escoltar-lo abans de morir». Pocs dies després, Yves va enviar-li el CD per missatgeria a Pau Donés per tal que pogués escoltar-lo a la seva cadena de música, no en format digital, com ell volia. 

Javier Liñán assegurava que el cantant «estava molt satisfet d'haver pogut veure el disc acabat. Feia broma amb què potser no arribava a temps, però el va acabar, es va masteritzar ràpidament i es va publicar a les plataformes immediatament».

'Eso que tú me das'

El 23 de maig Pau va poder presentar el videoclip de la cançó 'Eso que tú me das', rodat en un terrat amb músics i 'mariachis'. La cançó suposa tot un  homenatge  a la seva filla Sara, de només 16 anys, que apareix al videoclip ballant amb una màscara. 

Sara Donés en el videoclip de la cançó 'Això que tu em dones'
Sara, la filla de 16 anys de Pau Donés que ha participat en l'últim videoclip de Jarabe de Palo | Youtube