Un pare denuncia el curandero que no va salvar el seu fill de la leucèmia

Mario Rodríguez, valencià de 21 anys, no va poder superar la malaltia

Julián Rodríguez explica el cas del seu fill Mario, el jove de 21 anys que va morir víctima de la leucèmia. La família, valenciana, va confiar la seva cura a un curandero que els va cobrar fins a 4.000 euros. El cas, que aquest dimarts recull «La Vanguardia», explica que el noi es va sotmetre a una teràpia pseudocientífica basada en el consum de vitamines a instàncies de la seva mare, partidària de la medicina alternativa.

D'aquesta manera, va abandonar l'opció de la quimioteràpia i el transplantament de medul·la i es va abocar a les vitamines i altres productes contraproduents com alcohol o fongs. Quan el noi es va adonar que ja no hi havia res a fer, va dir al pare que «s'havia equivocat», unes paraules que van donar lloc a una conversa corprenedora en què el pare va dir-li que «el fals terapeuta» l'havia «manipulat».

Ara, lluita contra aquesta mena de pseudociència que va acabar amb la vida del seu fill. Una campanya a Change.org recull suports per lluitar contra les teràpies naturals i alternatives.