Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un tetraplègic recupera la mobilitat en una mà gràcies a la ciència

Un bypass neuronal ha facilitat l'avenç

Ian Burkhart va perdre en un accident al mar i va perdre la mobilitat des dels seus braços en avall. Això va passar fa sis anys, en un viatge universitari. Però els avenços de la ciència han fet que, gràcies a un bypass neuronal, el noi hagi recuperat la mobilitat i el control cerebral de la mà dreta. L'equip mèdic que l'atén li ha implantat un xip al cervell i electrodes al braç que ja han comprovat que funcionen a la perfecció.

Gràcies a aquests moviments, tal com explica La Vanguardia, el noi ja pot servir-se aigua d'una ampolla, agafar una cullereta o apropar-se un telèfon a l'orella. «Recuperar la mobilitat a les mans és molt important per a les persones amb tetraplègia», deia un dels metges, qüestió que corroborava Burkhart, que deia que «el pitjor no és haver d'anar amb cadira de rodes, sinó ser dependent. Ara, ho seré menys».

Amb aquest avenç, doncs, s'obre l'esperança per millorar les condicions de vida de les persones tetraplègiques i intentar pal·liar els efectes de les lesions medul·lars.