IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una estudiant era víctima de 'bullying', i llavors la seva mestra va prendre aquesta boja decisió

La professora va fer servir un mètode que va fer reflexionar els alumnes

L'espectacular lliçó d'una mestra sobre el bullying s'ha fet viral a les xarxes socials. Després que un alumne en fos víctima, la professora va decidir que ja n'hi havia prou i que impactaria en la consciència del seu alumnat perquè fossin conscients del mal que es pot fer quan un grup de companys fa la vida impossible a un altre. D'aquesta manera va ser com va decidir anar a la fruiteria per comprar-hi dues pomes: els únics elements que li calien perquè els alumnes no oblidessin un ensenyament d'or.

En arribar a classe, va mostrar les dues pomes, ben vermelles, als nens; i els va demanar que li enumeressin les diferències que veien entre elles. A banda de la mida —una era lleugerament més gran que l'altra— i del color —una brillava una mica més—, les dues fruites eren força similars. Va ser llavors quan va agafar la que era més petita i menys brillant i la va llençar violentament contra el terra. Els nens van creure que s'havia tornat boja, mentre ella exclamava: «Quin fàstic de poma! És fastigosa!» i frases similars. Tot seguit, va animar els alumnes a fer el mateix amb la poma, que va ser rebatuda diversos cops a terra i va rebre els insults de la canalla.

Després d'això, van tornar a comparar les pomes per fora, i malgrat els cops, no van veure excessives diferències entre les dues fruites. Just després, la mestra va recollir la poma i la va tallar amb un ganivet: estava plena de marques fosques, provocades pels cops rebuts. L'altra poma, intacta, estava lluent i atractiva. Va ser llavors quan els va donar la lliçó que ja mai no oblidaran.

«Si la poma és lletja per dins, si té marques, és perquè ho hem fet nosaltres. Per què l'hauríem de rebutjar, doncs? Us n'adoneu? Quan fem coses doloroses i diem coses dolentes a algú, encara que per fora no es noti, la podem estar ferint —i molt— per dins. Podem estar destruint el seu interior! Això és el que fa el bullying... deixem de molestar-nos entre nosaltres». Els alumnes van aprendre la lliçó i alguns dels que se sentien assetjats van agrair que una mestra els comprengués.


Comentaris

envia el comentari