Urdangarin rep ara mateix la notícia més esperada

La presó de Brieva aprova que el cunyat de Felip VI gaudeixi de set dies de permís ordinari per Nadal

Urdangarin
Urdangarin rep ara mateix la notícia més esperada | Catalunya Diari

Urdangarin acaba de rebre la notícia més esperada. La Junta de Tractament de la presó de Brieva —Àvila— ha autoritzat aquest dijous que el cunyat de Felip VI gaudeixi, durant les festes nadalenques, de set dies de permís ordinari, segons han confirmat fonts penitenciàries. El jutge de Vigilància Penitenciària ha de ratificar ara aquesta resposta favorable del centre penitenciari, però el cert és que el mes de setembre de 2018 ja saltava a la llum que Urdangarin sortiria per primer cop del centre penitenciari per aquestes dates.

Ha complert una quarta part de la condemna

Cal recordar que el marit de la Infanta Cristina fa 17 mesos que està empresonat, i que justament la setmana passada complia una quarta part de la seva condemna. En aquest sentit, Urdangarin va ser condemnat a cinc anys i deu mesos pel 'cas Nóos' i ara, com passa amb qualsevol altre empresonat que estigui classificat en segon grau, ja pot demanar permisos ordinaris per sortir de la presó.

Amb tot, la condició del gendre de Joan Carles I té uns límits: pot sol·licitar un màxim de 36 dies a l'any, però sense poder sumar més d'una setmana consecutiva.

Ja li van concedir un permís al setembre

Segons el procediment establert, el jutge de Vigilància Penitenciària és qui té l'última paraula sobre la concessió d'aquesta classe de permisos. De fet el jutge ja li va concedir, el passat mes de setembre, un permís per assistir com a voluntari a una llar social madrilenya. El magistrat va permetre que Urdangarin sortís dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia, una decisió que va rebre el vistiplau de l'Audiència Provincial d'Àvila en rebutjar el recurs de la Fiscalia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari