El logo de Telecinco als estudis de la cadena

En perill un programa mític de Telecinco: pot tancar per un nou engany

L'audiència està farta de sentir-se estafada i ho denuncia a les xarxes socials


'Socialité' torna a estar a l'ull de l'huracà. En la seva versió dels dilluns i dimarts a la nit, el programa, presentat per Núria Marín en substitució de María Patiño, va tornar a deixar l'audiència penjada. En un intent d'arrabassar l'èxit aclaparador que la sèrie turca 'Mi hija' està recollint a Antena 3, Telecinco ha apostat per 'Socialité' en 'prime time', intentant que els espectadors es quedin enganxats amb anuncis que prometen imatges exclusives de les polèmiques de moment.
 

Un nou engany de 'Socialité'

Però l'audiència ha dit prou. Núria Marín anunciava que en, qüestió de minuts, el programa emetria unes «impactants» imatges en exclusiva de la festa que es va organitzar a Cantora el passat Cap d'Any. Això sí, després de l'anunci, la presentadora explicava que aquestes imatges -pel que sembla captades per un dron- estaven sent analitzades per l'advocada de 'Socialité' per saber si es podien emetre. Es tractava del primer senyal que indicava que, possiblement, l'audiència no les veuria.

Durant tot el que va durar el programa, Núria Marín recordava a cada instant la imminent emissió de les compromeses escenes, creant una gran expectació davant uns espectadors ansiosos per conèixer com Isabel Pantoja havia passat l'última nit de l'any. No obstant això, quan va arribar l'esperat moment, el dictamen de l'advocada va ser clar: no es podien emetre.

«Les he mirat amb molt d'afecte com m'has demanat, Núria. No recomano l'emissió d'aquestes imatges. No hi ha permís d'Isabel Pantoja i poden suposar un delicte contra la intimitat personal», explicava Ariana Margiotta, advocada de 'Socialité'. D'aquesta manera, després d'una hora anunciant-ho, l'audiència es quedava sense poder veure les imatges.

Els espectadors, molt enfadats

Després de conèixer la decisió de l'advocada de no posar el vídeo gravat, suposadament, per un dron al cel de Cantora, els espectadors no van trigar a mostrar el seu malestar per haver-se sentit enganyats per 'Socialité'. I no és la primera vegada que això passa. Fa unes setmanes, el programa presentat per María Patiño va estar anunciant durant dies que faria pública la infidelitat d'un jugador de futbol de Primera Divisió, cosa que mai es va produir.

«Un futbolista molt famós ha estat infidel a la seva dona, avui 'Socialité' celebra tres anys destapant aquesta traïció en un programa històric», anunciava María Patiño sobre la que havia de ser l'exclusiva de l'any. Però els minuts van passar i mai es va donar el nom del futbolista ni de la seva dona, de la qual van assegurar que es «valia per si mateixa».

En aquesta ocasió, l'expectació estava posada en Isabel Pantoja i la seva festa de Cap d'Any. El programa va assegurar que les imatges molestarien encara més al seu fill, Kiko Rivera, que manté una guerra oberta amb la seva progenitora des de fa mesos, per la qual aquest Nadal ha estat el pitjor per a la 'tonadillera'.

Però el malestar de l'audiència no era només per haver-se sentit «estafada», sinó perquè, a més, 'Socialité' allargava la seva emissió més del compte provocant que la pel·lícula 'La sombra de la traición' es retardés. El 'film' estava programat per a les 23.00 hores de la nit, com s'estava anunciant des de feia dies, però no va ser fins passats 25 minuts quan va començar.

Aquests «enganys» a l'audiència han danyat la imatge de 'Socialité', ja molt tocada per diversos fronts. Potser aquests anuncis que finalment no arriben enlloc són en realitat un crit d'auxili per part del programa cap a una audiència a la qual cada vegada costa més enganxar, saturada de tants programes de cor, en els quals els temes i personatges són sempre els mateixos. Però es tractaria d'una arma de doble fil, ja que tanta promesa incomplerta podria acabar amb el programa de María Patiño.