Pla general de la dissenyadora Vicky Martín Berrocal

Vicky Martín Berrocal, trencada abans d'entrar al tanatori

La dissenyadora no va poder amagar que aquesta mort l'ha deixat trencada

Vicky Martín Berrocal està passant per un mal moment després de perdre algú a qui tenia molta estima. Aquesta setmana es coneixia la mort de Miguel Báez i Espuny, 'El Litri', amb 91 anys. La seva mort es produïa tan sols quatre dies després del casament del seu fill Miguel.

Una notícia que ha arribat en el pitjor moment

Va ser dimecres quan es va conèixer la trista notícia que va deixar commocionats tots els familiars del torero. Tot i el seu delicat estat de salut, res no feia presagiar que només uns dies després del matrimoni entre el seu fill i Casilda Ybarra, moriria.

Aquest enllaç civil va tenir lloc al Cortijo de Carrascalejo, a Sanlúcar la Mayor, a prop de Sevilla. El torero no va poder acudir a causa dels seus problemes per l'edat, entre altres coses. Va romandre al seu domicili de Madrid on havia viscut durant els darrers anys.

Miguel Báez Espuny, 'El litri', ha estat un dels toreros més reconeguts del nostre país.
El matrimoni estava de lluna de mel en el moment de la mort | cedida

 

La seva mort va agafar per sorpresa

Malgrat que no gaudia de salut excel·lent a causa de la seva edat, entre altres coses, ningú no s'esperava la seva mort. De fet, aquest va agafar els acabats de casar fora d'Espanya. El matrimoni era a Itàlia quan va conèixer la trista notícia que els obligava a interrompre immediatament la seva lluna de mel i tornar al nostre país.

Després de la mort, les seves restes mortals es van desplaçar fins al Tanatori San Isidro de la capital madrilenya. Fins a aquest lloc van acudir grans amants del món del toro i molts amics del torero, que avui dia segueixen plorant la seva mort.

Vicky, devastada al tanatori

Vicky Martín Berrocal no va dubtar a desplaçar-se fins al lloc per donar l'últim adeu al mestre. De rigorós negre i acompanyada per la seva germana Rocío, la dissenyadora no va poder amagar el seu pesar quan va arribar al tanatori.

Després de mostrar els seus respectes i condols a la vídua, Conchita Spínola, i els seus familiars, Vicky va sortir completament trencada i va preferir no fer declaracions sobre això. Amb un «tot bé, gràcies», la dissenyadora va intentar sortir airosa en aquests durs moments que està travessant.

Vicky Martín Berrocal al tanatori
Vicky Martín Berrocal està molt trista per la pèrdua | GTRES

A la capella ardent del mestre també es va poder veure altres cares conegudes com per exemple Julio Aparicio i Óscar Higares, companys de professió del difunt. Aquest últim va atendre la premsa recordant la gran figura que va ser 'El Litri'.

«Em vaig assabentar ahir a la nit i de seguida vaig trucar a Miguel, imagina't. Miguel amb el mestre tenia un vincle molt bonic i molt especial. Ha estat un gran cop», va assenyalar Higares.

Miguel Báez Espuny amb el seu fill i un amic
Miguel Báez Espuny va ser un gran mestre del toreig | Europa Press

«Va saber que es casava Miguel i segur que se n'ha anat feliç i content. I el mestre era un home amb una vitalitat, una generositat, un sentit de l'humor… i el llegat que ha deixat els seus fills. I aquest testimoni que va deixar el seu fill i que va portar per bandera», va dir molt emocionat.

L'empresari Rosauro Varo també va voler mostrar els seus respectes a la família del destre, igual que Carolina Adriana Herrera, entre moltes altres cares conegudes.

Les seves restes mortals descansen en un lloc especial per a ell

Posteriorment, les restes mortals del torero van ser traslladades fins a Huelva, ciutat on va passar gran part de la seva vida i on se sentia molt estimat.

Al seu Ajuntament es va instal·lar una capella ardent per desig de la família. Finalment, el darrer adeu va tenir lloc a La Concepción, on es va celebrar una missa a les 12 hores. Posteriorment, va ser incinerat.