Primer pla de Xavier Sardà

Xavier Sardá confessa als seus hereters que és veritat després de sortir les imatges

Sardà torna a la televisió i ho confessa tot

Xavier Sardà és periodista, encara que pocs ho intueixin. No tant per la faceta actual, més aviat discreta i de tímid èxit, sinó per l'èxit que va tenir en el passat. Sardà va començar, com molts professionals de la seva generació, a la ràdio. Ràdio Nacional primer, i la SER després van ser les emissores en què el germà de Rosa Maria es va donar a conèixer. La seva cara també va començar a popularitzar-se amb programes a Televisión española i a TV3.

Tot i això l'autèntic esclat pel qual Sardà ha passat a la història ha estat per Crónicas Marcianas. El programa que es va emetre a Telecinco entre el 1997 i el 2005 va revolucionar la manera d'entendre la televisió d'entreteniment.

Tenia alguns precedents, com Esta noche cruzamos el Mississipi de Pepe Navarro. Tot i això, Sardà li va donar a tot un toc d'humor i de gamberrisme televisiu que va captivar l'audiència. El late show collia impressionants audiències gràcies a les polèmiques que s'hi generaven.

Molts dels famosos que encara avui s'asseuen als platós de Telecinco van començar la seva carrera de la mà de Xavier Sardà. O si no la van començar, la van potenciar. Famosos com Kiko Hernández, Kiko Matamoros, Antonio David Flores, Carlos Latre o Manel Fuentes.

Xavier Sardà triomfa i desapareix

Xavier Sardà era el capità d'aquella mena de cabina dels Germans Marx que va marcar les línies que encara perduren a la televisió actual. El seu pas per aquell programa que molts van qualificar de teleporqueria va reportar a Sardà notables ingressos econòmics i serioses crítiques de la professió. Ell sempre responia el mateix als que l'acusaven de fer tele de baixa qualitat: «telebrossa, ta p*ta mare».

Imatge de Xavier Sardà presentant Crónicas Marcianas
Xavier Sardà va tenir un èxit inigualable amb Crónicas Marcianas  | Mediaset

Després de l'èxit monumental de Crónicas Marcianas, es va retirar voluntàriament de la televisió durant dos anys. Tot el que ha fet després, i no és poc, no ha tingut ni de lluny la repercussió i l'èxit d'aquest programa. Dutifrí, La Tribu o Infiltrados van tenir baixíssimes audiències. Sardà havia deixat de brillar, cosa lògica quan es brilla tant durant un temps.

La tornada de Xavier Sardà a televisió

Des de llavors, Sardà ha anat pul·lulant per diversos espais radiofònics i televisius, sense gaire èxit. Econòmicament, gràcies a les bones inversions que va fer al seu moment, li segueix anant bé.

Xavier Sardà és una de les apostes de Televisión española per a aquesta nova temporada. Amb La Gran Confusión, el català torna a la televisió nacional i ho fa amb una promoció del programa surrealista. Se'l veu a ell en una butaca damunt d'un cotxe. També apareix Ana Boadas, que participarà en el programa, segons aquest teaser promocional.

Segons el periodista, «serà molt aviat, serà molt gran i serà molt divertit». A més, ja estan buscant persones que vulguin anar de públic al programa i faciliten una adreça electrònica. Inicialment s'enregistraran entre 6 i 8 programes per veure la resposta del públic i valorar si se segueix amb el format no.

Boadas i Sardà van intentar fer uns debats seriosos d'actualitat a TVE Catalunya. Es va anomenar Obrim Fil, però no va tenir l'èxit d'audiència esperat. Ara ho intentaran al canal principal de la televisió pública, en prime time i competint amb els grans.

▶️ Vídeo del dia

TVE mai no brilla gaire amb les seves audiències. Tampoc no ho necessita tant com les televisions privades, que necessiten liderar els rànquings per aconseguir més anunciants i facturar més en publicitat.

Per a Sardà, l'època de consultar els shares amb el cafè de l'esmorzar ja ha passat a la història. Ara vol fer productes 'de qualitat' i TVE és l'espai perfecte. Que el públic els vegi, ja serà una altra història.