Foto de Rafa Nadal i Xisca Perelló.

Xisca pren una decisió definitiva amb el seu bebè i ja li ho ha fet saber a Rafa Nadal

La parella de Rafa Nadal decideix que no tornarà a passar i ja li ho ha fet saber al seu marit

Xisca Perelló ha encetat l'any a l'altra banda del món, a Sidney. El seu marit, el tennista Rafa Nadal havia de jugar l'Open d'Austràlia 2023, i Xisca ha decidit anar-hi amb el petit Rafael per a fer companyia al seu pare durant les —presumiblement— dues setmanes que hi serà. 

Nadal sovint juga a milers de quilòmetres de casa i això l'obliga a passar temps lluny de la seva dona i el seu fill. Xisca Perelló, per aquest motiu, sempre acompanya el seu marit als tornejos en què participa. És habitual veure-la a la grada gaudint amb els triomfs i patint amb les derrotes del balear. 

Separar-se ja no és una opció

La professió de Rafa Nadal és d'aquelles desagraïdes. Si bé és cert que Nadal guanya un autèntic dineral gràcies a estar entre el top mundial del tennis, també ho és que ha d'estar separat més temps del que voldria del seu bebè. 

La seva professió no entén de permisos de paternitat. Quan el bebè tenia només 30 dies, Nadal va haver de marxar a l'Argentina per a jugar-hi un torneig. Ara, però, amb el menut un pèl més gran, Xisca Perelló ha pres la determinació d'acompanyar Rafa Nadal en el màxim de desplaçaments possibles. 

Rafa Nadal a Roland Garros
Rafa Nadal estarà acompanyat sempre del seu bebè. | EP

Els avenços tecnològics ajuden a estar en contacte

Per Nadal haver-se d'absentar no és fàcil, són moments «durs i encara més amb un fill». Tot i això, Nadal, reticent a parlar de la seva vida privada, va reconèixer que els avenços tecnològics com les videotrucades suposen una ajuda en aquestes circumstàncies. «És positiu perquè puc veure el petit totes les vegades que vulgui, es fa menys dur», va dir.

Un total de 10.000 quilòmetres separaven Rafa de la seva família, no obstant el tennista afronta aquesta nova etapa feliç i il·lusionat. «És una nova etapa, bonica i diferent», va declarar en una roda de premsa celebrada en aquella ocasió. I el tennista continuava: «Tots els canvis requereixen un procés d'adaptació per continuar fent la teva vida amb la major normalitat possible».

Ara la 'nova normalitat' de la família passa per estar sempre junts. D'aquí fins la retirada de Rafa Nadal —i sempre que es pugui—, Xisca i el menut Rafael acompanyaran el seu pare en tots els compromissos de l'ATP. Això sí, el calendari mana i veurem fins a quin punt Xisca pot fer malabarismes per a poder estar amb el seu marit, tal com ella desitja. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp