El Govern permetrà que els avis puguin abandonar les residències sense perdre la plaça

Serà una mesura temporal mentre duri la crisi del coronavirus

Parella d'ancians agafats de les mans
Els ancians podran marxar de les residències sense perdre la plaça | Cedida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que aquest dimecres donava positiu,  ha explicat que el Govern treballa en un canvi normatiu que permeti treure la gent gran temporalment de les residències sense perdre la plaça.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha detallat que per poder endur-te el familiar a casa cal el vistiplau del metge de referència de la residència que acrediti que el resident no té símptomes de coronavirus i garantir que la persona estarà bé. El Homrani ha dit que això contribuirà també a «destensionar» les residències del país. 

Noves mesures per protegir-los davant les crítiques del sector

En aquest sentit, les entitats havien criticat la resolució de la Generalitat que determinava pagar el 85% del servei, ja que asseguraven que tot i haver tancat físicament, continuaven prestant serveis d'atenció a persones amb discapacitat o gent gran, entre d'altres.

El Homrani ha afirmat que «jurídicament» era el que podien fer però que aquest dimecres va signar una nova resolució que garanteix el pagament del 100%. Ha afegit però que es farà una reorganització del personal de tal manera que es destini a «donar suport als àmbits més necessitats» amb l'objectiu de «mobilitzar el màxim de personal possible».

D'altra banda, ha assegurat que es continua treballant per fer arribar material de protecció a tots aquests serveis, més enllà dels que són públics. Així, ha esperat tenir un «respir» a finals de setmana, amb l'entrada de nou material que es distribuirà.

Pel que fa a les residències, ha explicat que s'està elaborant un pla específic per a les petites residències on l'aïllament és complicat i que es treballa per «habilitar» nous espais que puguin fer aquesta funció.


Comentaris

envia el comentari