Chakir el Homrani arribant a la Generalitat el 15 d'octubre de 2019

Chakir el Homrani dona positiu per coronavirus

Ho ha explicat ell mateix a través de Twitter

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, va donar positiu per coronavirus després de sotmetre's a la prova, segons ha explicat ell mateix en una piulada al seu perfil de Twitter. «He de treballar des de casa i mantenir el confinament per responsabilitat. Tot l’equip de la conselleria seguim al peu del canó per protegir els més vulnerables de l’epidèmia», ha assenyalat el conseller, que ha precisat que es troba confinat des de fa una setmana i ha demanat als ciutadans quedar-se als seus domicilis mitjançant l'etiqueta #QuedatAcasa.

Diversos alts càrrecs de la Generalitat també han donat positiu 

Es dona la circumstància que el secretari general de Treball, Josep Ginesta, també va anunciar fa uns dies que també havia donat positiu a la prova. A banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, també tenen el coronavirus.

La xifra real d'infectats per coronavirus a l'Estat superaria el mig milió

Segons un estudi de 'El Español', moltes més persones de les que informen fonts oficials estarien contagiades per la covid-19. Investigadors britànics han dissenyat un model matemàtic que desvela el perquè de l’elevada taxa de mortalitat en països com  Itàlia, la Xina o la mateixa Espanya.

Això no només es deu a la població que pot estar passant aquest virus de manera asimptomàtica, sinó a tots aquells que han de sortir a treballar en serveis de primera necessitat, ja sigui com a doctors i infermers, en un supermercat o en un laboratori intentant trobar en el menor temps possible una vacuna que pugui controlar la pandèmia.