IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Avís de la DGT sobre l'ús de les furgonetes durant la quarantena

Es tracta d'una informació important

Uns cotxes circulant per la carretera
Avís de la DGT sobre un tipus de vehicle en quarantena | ACN

L'esclat de la crisi del coronavirus ha portat el govern espanyol no només a decretar l'estat d'alarma sinó a prendre altres mesures molt fèrries com el confinament dels ciutadans a casa seva o la limitació sobre la manera de circular en cotxe, cosa que només es pot fer de forma individual excepte en algunes excepcions molt concretes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Precisament pel que fa a la circulació en vehicles de motor, la DGT (Direcció General de Trànsit) ha optat ara per donar un avís molt important. En concret, s'ha referit a la manera en què pot usar-se la furgoneta durant la quarantena, donat l'elevat nombre de sancions que s'han imposat a conductors que la fan servir.

Pere Navarro, director d'aquest organisme, ha explicat que, en furgonetes que tinguin una filera davantera de 3 seients està permesa la circulació de dos ocupants, en comptes d'un com és habitual, sempre que sigui en trajectes de serveis professionals inclosos dins del que s'anomena «transport privat complementari de mercaderies».

És a dir, persones que facin servir una furgoneta com si fos un turisme com el seu vehicle habitual, hauran de seguir les indicacions marcades per a aquest tipus de vehicles —màxim dues persones per vehicle i sempre en línia diagonal en les dues fileres de seients. Però si l'ús de la furgoneta és per serveis professionals i laborals, els requeriments exigits seran diferents.

Ús de furgonetes professionals

Així, Pere Navarro ha explicat que, quan la furgoneta o vehicles similars es facin servir per a la realització de serveis professionals, i sempre que tingui tres seients a la fila de davant, hi podran circular dues persones —previsiblement, una com a pilot i l'altra al costat de la finestra de la porta dreta del vehicle. A més, aquesta regla es permetrà «quan sigui necessari per raó del tipus de transport a realitzar». 

Un altre requisit per a l'ocupació d'aquest tipus de vehicles durant l'estat d'alarma és que utilitzin l'espai restant per a l'emmagatzematge d'eines i materials de necessitat que serveixin per fer o bé tasques de manteniment o bé de «reparació de les diferents infraestructures i instal·lacions que garanteixen la continuïtat de serveis per a la ciutadania».

És a dir, les furgonetes que es facin servir com a vehicles professionals poden transportar dues persones sempre que:

  1. El vehicle compti amb una fila davantera de 3 seients.
  2. El vehicle es faci servir per al transport de material relacionat amb les tasques de reparació d'infraestructures i instal·lacions. 
  3. La resta del vehicle estigui ocupat per les eines i el material necessari per a la realització de les tasques professionals. 

En cas de no complir-se aquests requisits, l'ús de la furgoneta s'entendrà com l'ús de qualsevol turisme o vehicle particular, i per tant es podrà sancionar els conductors si no compleixen la normativa general vigent.  


Comentaris

envia el comentari