IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Canàries, la prova pilot d'Espanya per començar el desconfinament

L'objectiu principal és aconseguir un nombre inferior a 1 en contagis durant diverses setmanes

El president del govern españo, Pedro Sánchez
Si la prova tingués èxit, s'estendrien les mesures a tot el país | CatalunyaDiari

Segons ha avançat el mitjà 'OKDiario', el govern de Pedro Sánchez estaria planejant ja l'inici de la retirada de les primeres mesures de limitació pel coronavirus. Malgrat això i, com ningú sap què pot passar exactament, les primeres mesures seran retirades en un territori en concret i només en aquest, fins que es pugui comprovar com es desenvolupen els esdeveniments. Aquest territori és la comunitat canària.

Així, des de l'Executiu tenen plantejats diferents escenaris, però el que sí que és pràcticament segur és que es demanarà una tercera pròrroga de confinament total durant la setmana que ve. La política del govern pel que fa a la crisi sanitària depèn de l'assessorament d'experts per arribar a prendre decisions importants que ens afecten a tots. És per això que, abans d'aixecar les mesures cautelars sanitàries a la península, es realitzaran proves a Canàries -sempre depenent de les dades i de l'evolució d'aquests s'estendrà a la resta del país.

La comunitat canària podrà començar a deixar sortir als menors, sempre acompanyats per un major d'edat, al carrer. Les persones que decideixin fer esport a l'aire lliure també podran sortir dels seus domicilis. Sempre en ambdós casos s'hauran de prendre mesures de precaució: respectar la distància prudencial d'1,5 metres entre ciutadans i la de portar mascareta.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una mesura extensible a tot el país si el resultat és positiu

Depenent de com aquestes mesures afectin el sistema sanitari es duran a terme un altre paquet de mesures. Aquest nou paquet pot seguir en la línia d'aixecar prohibicions per l'Estat d'Alarma o, si no consideren que ha estat productiva la prova, poden tornar a endurir. Tot dependrà de les dades pel que fa a la salut de la població que llanci aquesta mesura provisional -i extensible en cas de ser positiva a tot el país -.

Des del Govern ens repeteixen que tot depèn de com evolucioni la situació. Per a ells el punt clau és la reducció del nombre d'infectats: volen estar per sota d'1 durant diverses setmanes, tal com apunta 'OKDiario'. Ja són diverses les comunitats que es mantenen per sota d'1 des de fa diversos dies, però també hi ha dades que anuncien que hi ha petits repunts. Aquests repunts són els causants que no es puguin aixecar les mesures sanitàries amb seguretat.

La gent gran haurà de seguir esperant

Tal com ha publicat el citat mitjà, des del govern tenen intenció de protegir el màxim als col·lectius més vulnerables. Com ja van anunciar dies enrere, es tem una segona onada de contagis a mesura que avancem pel 2020, de manera que prioritzen que la gent gran no s'exposi més del necessari, ja que és un perill per a la salut i per al correcte funcionament del sistema sanitari. Segons han previst, no serà fins entrat l'estiu quan puguin començar a recuperar la normalitat en les seves vides.


Comentaris

envia el comentari