Canvi important en els enterraments a tot Espanya per culpa del coronavirus

Es permetran enterraments abans de les 24 hores legals

Una persona desinfectant un autobus pel coronavirus
La nova mesura es mantindrà durant l'estat d'alarma | Catalunya Diari

El Govern espanyol permetrà els enterraments abans de les 24 hores legals, ja que el nombre habitual de morts a Espanya s'ha incrementat molt per culpa de totes les víctimes que està deixant el coronavirus. La pandèmia està arrasant mig món i cada cop són més les mesures que s'estan aplicant.

Així ho reflecteix l'Ordre SND/272/2020, publicat aquest diumenge 22 de març al Boletín Oficial del Estado (BOE), per la qual s'estableixen mesures excepcionals per a expedir la llicència d'enterrament i la destinació final dels cadàvers, davant la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus

L'objectiu d'aquesta nova mesura del Govern és poder donar destinació final als cadàvers de la manera més ràpida possible. La rapidesa i l'agilitat és essencial en tots els sectors per poder vèncer el coronavirus. «Es considera necessari que en el moment actual no s'apliqui la necessitat que transcorrin 24 hores des de la defunció fins a la concessió de la llicència d'enterrament», assenyala el document.

La mesura es mantindrà durant l'estat d'alarma

Aquesta nova mesura excepcional i temporal s'aplicarà a tots els cadàvers, independentment de la causa de la defunció. L'única excepció serà en les defuncions en els quals hi hagués indicis de mort violenta. Segons informen en el document, aquesta ordre es mantindrà durant tota la vigència de l'estat d'alarma, la qual cosa inclou les seves possibles pròrrogues. 

La nova mesura permet també que l'enterrament, incineració o donació a la ciència del cadàver, podran realitzar-se sense haver d'esperar que es compleixin 24 hores des de la defunció, sempre que aquest fet no sigui contrari a la voluntat del difunt a la dels seus hereus.


Comentaris

envia el comentari