Casa Tarradellas comença a fabricar mascaretes protectores

Ja s'han entregat més de 1.500 unitats a centres sanitaris

Una de les plantes de Casa Tarradellas
Casa Tarradellas fabrica mascaretes i bates per ajudar al personal sanitari | CatalunyaDiari

Enmig del col·lapse que pateixen els hospitals per la crisi del coronavirus i la falta de material que aquests tenen, Casa Tarradellas ja ha començat a fabricar mascaretes protectores amb l'envàs de les seves pizzes. Segons fonts de l'empresa, utilitzen les làmines de prolitereftalat d'etilè transparent (PET) amb les que envasen les pizzes, i ja han elaborat dos prototips de mascaretes diferents. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

De moment ja han entregat 1.500 unitats a centres sociosanitaris d'Osona, com són el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, el centre residencial El Nadal, la Clínica Sant Josep i l'associació Sant Tomàs.

A més a més dels dos tipus de mascaretes protectores, també han començat a fabricar bates d'un sol ús, a partir també de làmines de plàstic, i amb el suport de voluntaris i tallers. 

Fabricació de mascaretes casolanes

Moltes empreses ja s'han sumat a la iniciativa de produir material sanitàri durant aquests dies, però també ho han fet moltes persones de manera voluntària des de casa. 

Des del departament de salut es va fer públic un vídeo on es donaven consells per la fabricació d'aquestes mascaretes casolanes, entre ells, tenir en compte que és important que s'ajusti i cobreixi tant el nas com la boca, que els teixits siguin de fibres que no absorbeixin la humitat, i que només es poden fer servir de forma temporal


Comentaris

envia el comentari