L’home contagiat per coronavirus a Andalusia no havia viatjat a cap zona de risc

Ara l’«escenari canvia» perquè és un cas autòcton i cal prendre altres mesures més específiques

Una dona amb roba de protecció contra el coronavirus a Xangai el 26 de febrer de 2020
El primer contagiat per coronavirus a Andalusia no havia viatjat a cap zona de risc | Catalunya Diari

Alerta per un cas d’infecció per coronavirussense haver estat en una zona de risc. Ara per ara a Catalunya hi ha dos casos confirmats –a Barcelona– i a la resta de l’Estat n’hi ha vuit més –dos a Madrid, un a Sevilla, un a Castelló i quatre a Tenerife–, tots ells havien estat en una zona de risc –nord d’Itàlia–, excepte un.

El contagiat no havia sortit del país

A Sevilla un home de 62 anys ha donat positiu en coronavirus i roman ingressat a l’Hospital Virgen del Rocío de la capital andalusa. Tanmateix, segons avança ‘el diario’, la Conselleria de Salut d’Andalusia ha comunicat que el pacient no ha viatjat a cap zona de risc en les darreres dues setmanes. És a dir, s’ha contagiat dins de les fronteres de l’Estat.

Cal destacar, però, que l’home que ha donat positiu en coronavirus «havia tingut una reunió professional» i actualment les autoritats estan estudiant si hi ha relació, tot i que el pacient no refereix «cap contacte amb una persona malalta». A més,  Inmaculada Salcedo, portaveu del grup de seguiment del coronavirus a Andalusia, ha anunciat que el pacient «està evolucionant clínicament bé» i feia dies que estava ingressat, creient que tenia pneumònia.

Fins ara, els casos positius provenien d’una zona de risc –Xina, nord d’Itàlia, Corea del Sud, Singapur, Japó, Iran– i havien estat «importats», segons el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Salut, Fernando Simón. Però ara l’«escenari canvia» perquè és un cas autòcton i cal prendre altres mesures més específiques. A més, els sospitosos no només són els que hagin viatjat i presentin símptomes lleus, ara també ho són tots aquells que pateixin alguna infecció respiratòria greu o pneumònia desconeguda.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari