IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Gran controvèrsia per la portada del diari 'El Mundo' d'aquest dimecres

'El Mundo' ha publicat en portada la imatge d'una persona difunta a casa seva

Portades de diaris d'Espanya
'El Mundo' genera molta polèmica per la portada d'aquest dimecres | CatalunyaDiari

Des del passat mes de gener el coronavirus és el protagonista de les portades de tots els diaris. Aquest dimecres, 'El Mundo' ha afegit amb el titular «He entès que no sempre guanyaré a la mort», una imatge d'un home difunt en un pis de València, fet que ha generat molta controvèrsia entre la població.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Un mort, asfixies, un ancià que es nega a anar a l'hospital... 'El Mundo' viu una jornada d'urgències amb una metgessa del SAMU a València», és el subtítol de la notícia, on d'alguna manera justifiquen que el que apareix a la imatge és una de les moltes situacions que es troben els metges del SAMU (Serveis d'Assistència Mèdica d'Urgència) durant aquests dies. 

Imatges de persones difuntes 

L'aparició de persones difuntes o ferides en les fotografies dels diaris sempre ha estat un tema de debat entre la ciutadania. Alguns, com és el cas de l'advocat i exdirector de la revista Mongolia, Gonzalo Boye, no consideren que sigui periodisme, i ho ha expressat a través del seu perfil de Twitter. 

«Presa en un lloc privat... de ben segur que sense el consentiment del pacient», manifestava una usuaria de Twitter. Altres també mostraven la seva indignació respecte la fotografia: «És flipant! On queda la dignitat de les persones quan es presten a això només per vendre?».

Són moltes les persones que han denunciat la utilització d'aquest tipus de fotografies pels danys que poden generar en la sensibilitat dels lectors, a més a més de vulnerar els drets de les víctimes i dels seus familiars. Altres, però, ho defensen per tal de conscienciar a les persones sobre els problemes que es viuen, com és el cas dels refugiats, on també hi va haver una gran polèmica per la publicació d'una imatge on apareixia un nen ofegat a la platja. 


Comentaris

envia el comentari