IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El coronavirus fa estralls: l'Ibex i els principals mercats europeus sucumbeixen al seu efecte

L’augment d’infectats i morts a Itàlia ha creat el caos a les empreses més importants del continent

Un home mirant les accions de l'Ibex 35
La crisi del coronavirus ha afectat a les empreses de l'Ibex 35 | EFE

El caos generat a Itàlia per l’arribada del coronavirus està afectant també a l’economia internacional. L’última mort confirmada fa poques hores i l’augment descontrolat d’infectats ha fet que les empreses de l’Ibex-35, així com les  notin la por que està causant aquest nou virus.

L’alarma per una possible crisi econòmica a la zona euro ha reduït el valor de la moneda en el mercat internacional. A més, els preus del petroli també s’han vist afectats i moltes de les empreses químiques de la zona estan tenint dificultats per adaptar-se a aquests bruscos canvis de la bossa.

Bankia, Repsol i Inditex, algunes de les més afectades 

A primera hora d’aquest matí de dilluns, l’Ibex-35 queia un 2,29% fins a arribar als 9.659,7 punts i amb tots els seus valors en negatiu. El sector bancari va resultar un dels més afectats: Santader perdia un 3,7%, BBVA un 2,24%, Caixabank patia una davallada de 1,9%, Sabadell un 2,7% i Bankia, el pitjor parat, perdia un 3,33%.

Cap gran nom ha quedat exempt d’aquesta gran caiguda econòmica. Telefònica queia un 1,5%, Inditex un 3,16% i Iberdrola un 1,29%. Per la seva banda, Repsol deixava un 4% tenint en compte també el canvi del preu de petroli de Brent, que es reduia en 1,76 dòlars.

Mediaset, afectada pels seus accionistes italians 

La crisi del coronavirus ha afectat a tots els sectors, en alguns superant el 8% de pèrdues. En aquest sentit, i tenint en compte els seus principals accionistes italians, Mediaset ha estat un dels que més ha notat aquesta davallada, caient un 7,66% després de les últimes notícies sobre el virus. La cadena hotelera Melia perdia un 6,10%, mentre que l’aerolínia IAG ha experimentat un descens del 8,6%. 

Són les primeres conseqüències econòmiques que està experimentant Europa des de la possible arribada del coronavirus al continent. El cas italià preocupa considerablement, sobretot tenint en compte que s'ha produït una quarta mort en tres dies i els afectats per aquesta nova epidèmia han augmentat fins a 150. A més, s'està investigant un possible nou cas de coronavirus a Espanya per una persona provinent d'Itàlia. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari