Experts asseguren que el confinament no acabarà fins ben entrat l’estiu

Un estudi afirma que el pic de contagis a l'Estat arribarà a finals d'abril

Control de la Policia Local de València
Les mesures de confinament podrien allargar-se unes setmanes més | Policía Local Valencia

Aquest dissabte Pedro Sánchez anunciava la notícia que ja s'anava sospitant els dies anteriors: la pròrroga de l'estat d'alarma, i amb ella del confinament, fins al 26 d'abril. A més, el president del govern no descartava allargar encara més aquestes mesures. Hi ha experts que semblen voler donar-li motius, i és que els seus vaticinis són que els espanyols haurem de viure així fins ben entrat l'estiu.

 

Un estudi de Moneycontrol, citat per 'La Razón', parla que les mesures es podrien començar a aixecar al juliol. Basant-se en les dades d'Euromonitor, BCG Analysis i la de Universitat John Hopkins, afirmen que Espanya encara ha de viure un pic de contagis a finals d'abril.

 

Els experts de Moneycontrol consideren que quan es comencin a fer de forma massiva els tests de detecció ràpida, els contagis es dispararan. Això els porta a afirmar que el millor escenari per al final del confinament seria la primera setmana de juny. En el pitjor dels casos, aquest es podria allargar fins a la tercera de juliol.

Un altre estudi una mica més optimista

El diari esmentat recollia també un altre estudi de la companyia financera Barrons una mica més optimista. Basant-se en dades del Deutsche Bank, l'OMS i el CDC americà asseguren que Espanya començaria a eliminar les restriccions a partir del 18 de maig i creuen que el virus podria ser contingut sobre el 15 de juny.


Comentaris

envia el comentari