IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El doctor Cavadas creu que el nombre de morts pel coronavirus és molt més gran

Oficialment hi ha 213 morts i gairebé 10.000 afectats arreu del món

Fotomuntatge del doctor Pedro Cavadas i dues joves xineses
El doctor Cavadas posa en dubte la transparència del govern de la Xina respecte a les dades sobre el coronavirus | Catalunya Diari

A hores d’ara el brot de coronavirus ha afectat gairebé 10.000 persones arreu del món –unes 9.700 només a la Xina–, i 213 han perdut la vida, mentre que 187 s’han curat. Segons informen experts sanitaris xinesos, aquest virus es transmet ràpidament, però un 80% dels pacients només pateixen símptomes menors, sent el seu índex de «letalitat» d’un 2,3 %. Un valor baix si es compara amb el d’altres coronavirus que han afectat el país en els darrers anys, com el 9,6 % del SARS i el 35 % del MERS. Tanmateix, experts d’altres països creuen que les dades proporcionades pel govern xinès no són les reals.

«100 vegades més» víctimes mortals

És el cas del doctor Pedro Cavadas, un reconegut cirurgià, especialista en reconstrucció microquirúrgica i famós per ser el primer a realitzar un trasplantament de cara a Espanya. Cavadas ha afirmat a ‘Espejo Público’ que el virus «es contagia fàcilment» i «és molt agressu», per tant, dubta de la «transparència» del govern xinès, creu que està donant xifres errònies i que «no cal ser molt llest per pensar que són 10 o 100 vegades més» els morts per coronavirus.

En aquest sentit, el doctor Cavadas destaca el fet que en deu dies construeixin un hospital enorme a Wuhan –epicentre del brot–, amb una superfície de 25.000 metres quadrats i capacitat per a mil llits: «Això no és cap broma». A més a més, si es visualitzen les imatges de la construcció, «en lloc d’un hospital s’estan fent vuit», explica per a Antena 3, «ha de ser per un bon motiu».

A més, no només Cavadas dubta de la veracitat de les xifres oficials i, per si no fos poc, Francis Mojica, professor del departament de Fisiologia, Genética i Microbiologia de la Universitat d’Alacant, ha afirmat que el coronavirus podria ser un virus «mutat» que podria haver-se escapat d’un laboratori situat a la ciutat de Wuhan que treballa amb patògens i hauria rebut advertències sobre la seva seguretat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari