IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol estudia crear una 'taxa Covid-19' a les grans fortunes per finançar la crisi

Ho avança 'La Información', que situa com a impulsors el vicepresident Pablo Iglesias i els ministres d'Unidas Podemos

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.
Unidas Podemos impulsa la creació d'una nova 'taxa Covid-19'. | Europa Press

El govern espanyol estudia la creació d'una 'taxa Covid-19' a les grans fortunes, per tal de finançar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Així ho avança aquest dimarts el digital La Información, que assegura que aquesta possibilitat l'ha posat sobre la taula del consell de ministres el vicepresident Pablo Iglesias, amb el suport de la resta de representants d'Unidas Podemos en l'executiu espanyol.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquesta mesura, que té l'objectiu d'incrementar la recaptació per fer front a la recessió econòmica que es preveu com a conseqüència de la pandèmia, aniria destinada a les grans fortunes, tot que seria de manera temporal. El govern espanyol no és l'únic que està estudiant aquesta mesura, ja que a Itàlia també debat si impulsar aquest impost, de manera progressiva, durant els anys 2020 i 2021.

Amb aquesta taxa, Unidas Podemos vol que es compleixi un dels compromisos del pacte de govern amb el PSOE, signat el passat 30 desembre entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Un dels acords del pacte de govern, recorda el citat mitjà, preveu «estudiar la fiscalitat de les grans fortunes per tal que contribueixin a un sistema fiscal més just».

Una mesura que no seria immediata

Tot i la voluntat dels ministres d'Unidas Podemos, posar en marxa aquest nou impost no seria un camí fàcil. La creació d'aquesta nova figura fiscal, segons explica La Información, s'hauria de fer a través d'un projecte de llei que hauria de ser sotmés a exposició pública, primer, per després ser aprovat al Congrés. A més, no es podria incloure en la Llei de Pressupostos, en ser una taxa de nova creació.

Tot i les complicacions, Unidas Podemos treballarà per tal de tirar endavant aquest nou impost. D'altra banda, el Ministeri d'Hisenda ha assegurat que, a dia d'avui, no s'ha posat en marxa cap figura fiscal nova. Hores d'ara, Hisenda està pendent de com evolucionarà la proposta de Pedro Sánchez sobre els nous Pactes de la Moncloa, abans d'afrontar els Pressupostos de reconstrucció i les potencials noves taxes.


Comentaris

envia el comentari