La Guàrdia Civil, molesta amb un missatge oficial del coronavirus: «És fals»

L'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil demana a l'administració més mesures de protecció

Imatge d'un guàrdia civil davant del cotxe patrulla
La Guàrdia Civil s'ha mostrat molesta amb l'últim missatge fals sobre el coronavirus | Cedida

Fa dies que professionals dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat denuncien les condicions precàries en les quals estan treballant per a fer front al coronavirus. Ara, sembla que la Guàrdia Civil ha dit prou i ha posat el crit al cel davant el missatge oficial en el qual el govern espanyol afirma que tots els agents tenen mascareta.

Envers aquest comunicat, l'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil ha enviat una carta a la directora del cos, María Gámez, per denunciar la falta de material de protecció que posa en risc de contagi als agents que treballen al peu del canó. Segons la missiva, que ve signada pel president de l'associació Francisco Fernández Larios, l'arribada del Covid-19 ha causat situacions que desborden totes les previsions, i «això provoca el desemparament de molts components de la institució davant la insuficiència de material i procediment».

Cal recordar que ja són tres els agents d'aquest cos que han mort després d'haver resultat contagiats per coronavirus. Per això, aquesta associació de la Benemèrita demana a l'administració que se solucionin els problemes perquè causen inquietud entre els seus agents «que veuen amb impotència com viuen situacions que els posen en risc, i per tant als seus companys i a les seves famílies».

La carta exculpa a l'administració de la falta de màscares «perquè sabem que ja s'estan realitzant les gestions pertinents i en tant que no hi hagi material disponible no és a les seves mans solucionar el problema», però en canvi li responsabilitza de la falta de criteris unificats en les comandàncies en cas de positius per coronavirus.

Per això demana que es donin ordres precises perquè en cas que hi hagi positius s'aïllin els que hagin pogut tenir contacte amb la persona i es desinfectin les dependències on hi ha hagut el contagi.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Polèmica amb el govern de Pedro Sánchez

La carta és una reacció a les declaracions de Pedro Sánchez, en les quals considerava la Policia Nacional i la Guàrdia Civil com una despesasupèrflua, ja que la pandèmia de coronavirus «ha canviat la nostra manera de considerar els béns públics». 

El Sindicat Professional de Policia, una altra associació, va sortir al pas d'aquestes declaracions afirmant que «la immensa majoria de la població mai ha pensat que sigui una despesa supèrflua uns servidors públics que juguen un paper fonamental per a la convivència a Espanya», i la carta de l'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil reivindica el paper dels agents que aquests dies estan en primera línia.

La carta acaba dient que no entén com el Ministeri de Sanitat ha catalogat a la Guàrdia Civil com a personal de baixa exposició quan és just tot el contrari: «No es pot prohibir que el personal utilitzi màscares o guants que han adquirit pels seus propis mitjans, tal com s'està fent en algunes unitats».


Comentaris

envia el comentari