Infectat per coronavirus un nadó de 20 dies i la seva mare a Espanya

La mare de la petita també està contagiada pel virus i totes dues es troben en quarantena al seu domicili

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
La mare i la petita han donat positiu | Cedida

Un nadó que va néixer el 12 de març a l'hospital Sant Pere d'Alcántara de Càceres (Extremadura) ha donat positiu en Covid-19. En el moment del seu naixement, que va anar bé i sense complicacions, encara no s'havia decretat l'estat d'alarma a Espanya.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Durant els primers dies, ni la mare ni el seu fill van presentar cap símptoma de coronavirus, però davant la situació de pandèmia que existia, la unitat de Nounats de l'esmentat hospital va prendre la decisió de realitzar un seguiment a totes les mares que havien donat a llum, un fet preventiu per evitar possibles contagis i actuar com més aviat millor.

La mare va donar positiu en el test del coronavirus

Pocs dies després de donar a llum, la mare i el petit van rebre l'alta hospitalària, ja que no hi havia hagut cap mena de problema durant el naixement i la progenitora ja havia estat sotmesa al test de la Covid-19, encara que sense tenir els resultats de forma definitiva. Vuit dies més tard, es van conèixer els resultats i la dona estava contagiada.

Des d'aquest instant, la unitat de nounats de l'hospital de Càceres va extremar les precaucions i el seguiment, tant a la pacient com al seu fill, tal com informa 'El Periódico d'Extremadura'. Per això mateix, els tres dies posteriors, els metges van mantenir una trucada telefònica amb el marit per controlar l'evolució de virus.

El nadó tenia símptomes lleus de Covid-19

Dotze dies després del naixement de la petita, el pare va informar els professionals sanitaris que el seu fill havia començat a tenir mocs. Davant el positiu de la mare i la mucositat, van activar les alarmes i els van recomanar que anessin a l'hospital per ser atès per especialistes. Allà es va decidir realitzar-li la prova al nadó i va resultar positiva.

Els símptomes que presentava el petit eren lleus, però el servei de Neonatologia va decidir mantenir-lo uns dies ingressat al costat del seu pare per veure com evolucionava. Quatre dies més tard, va rebre l'alta «per millora».

Actualment, tant el nadó com la progenitora es troben estables i estan en aïllament domiciliari recuperant-se de virus a casa seva. Els metges continuen en contacte directe amb la família per evitar qualsevol possible complicació i poder actuar a temps.


Comentaris

envia el comentari