IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Interior ordena no multar per comprar determinats productes

Ho va explicar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska

Instant en què els Mossos imposen la sanció als ocupants de la furgoneta aquest dissabte 21 de març de 2020 a Maçanet de la Selva.
Els Mossos imposen una sanció als ocupants de la furgoneta aquest dissabte. | ACN

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat aquest dilluns, 6 d'abril, en roda de premsa, que des del seu departament s'ha donat l'ordre de deixar de multar per comprar determinats productes. D'aquesta manera, s'invaliden les llistes de productes que es poden o no es poden comprar, de manera que s'aixequen les multes per comprar determinats articles d'alimentació i begudes.

Segons Marlaska, ja s'han donat ordres a les delegacions i subdelegacions del govern perquè es deixin de produir sancions econòmiques per aquests motius. D'aquesta manera, doncs, es pot comprar tot tipus de productes dels locals que romanguin oberts sense perill de ser sancionats per les autoritats policials.

Marlaska defensa els Pactes de la Moncloa

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, defensa els Pactes de la Moncloa per fer front a la «reconstrucció social i econòmica» post crisi del coronavirus i admet que tot i que «no serà fàcil» cal «començar el camí». «S’ha de tenir intenció i voluntat perquè tampoc va ser fàcil l’any 1977», ha dit. Sobre la possibilitat que hi hagi canvis en les restriccions a la nova pròrroga de l’estat d’alarma. En aquest sentit, ha dit que el decret que fixa els serveis essencials i el permís retribuït caduca el 9 d’abril però que quan el Congrés autoritzi la pròrroga «podrem definir l’abast de les mesures».

D’altra banda, Marlaska ha anunciat que a partir d’aquest dimarts s’habilitarà una nova funció a l’aplicació d’alerta policial AlertCop amb un botó d’auxili per donar una «protecció» extra al personal sanitari i a les víctimes de violència de gènere. «S’ha de recordar que els Pactes de la Moncloa van passar en un moment de crisi extraordinària», ha assegurat Marlaska. El ministre ha afirmat que «no hi ha cap dubte» que després de «vèncer el virus, que ho farem més aviat que tard», caldrà «una important reconstrucció social i econòmica», a més de donar una «resposta democràtica».


Comentaris

envia el comentari