El brot de coronavirus a Itàlia suma almenys 50 contagiats i dues víctimes mortals

Un sopar hauria pogut ser el desencadenant del gravíssim brot | Les autoritats han anunciat «mesures extraordinàries»

Ambulancia i especialistes preparats pel coronavirus
Un home de 77 anys ha estat la primera víctima mortal per contagi de coronavirus a Itàlia | EFE

ACTUALITZACIÓ 22/02/2020 15:20

Itàlia ha anunciat «mesures extraordinàries» per contenir el gravíssim brot de coronavirus que afecta al país. Al llarg del matí les autoritats han confirmat dues víctimes mortals, i se sap que ja són almenys 50 els contagiats confirmats, tot i que no es descarta que la xifra augmenti. 

ACTUALITZACIÓ 22/02/2020 10:25 HORES

Itàlia acaba de confirmar una segona mort causada pel coronavirus. En aquest cas, segons els mitjans italians, es tracta d'una dona de la regió de Llombardia. A banda, el país també ha confirmat que el nombre de contagiats ja arriba a les 28 persones.

El nombre de contagiats no deixa d'augmentar

Tensió a Europa per l’arribada del coronavirus a Itàlia. Feia unes hores saltava l’alarma al país per un total de 15 nous contagis del virus. Ara, a aquests infectats s’uneixen dues persones més de la regió de Vèneto, a la zona nord del país. Així, també s’han hagut de confirmar les primeres morts per contagi.

El governador de la regió de Vèneto, Luca Zaia, ha confirmat el primer mort del país a causa del coronavirus. Es tracta d’un home de 77 anys que es trobava infectat a la regió de Vèneto, al nord del país. Va morir aquesta nit de divendres a l’hospital de Monselice, on havia estat ingressat feia uns dies. El pacient havia de ser traslladat a un altre centre, però el seu estat era greu i els professionals no van tenir temps de fer el canvi.

Un sopar, la raó de l’arribada del coronavirus

El primer pacient afectat va ser un home de 38 anys original de la localitat de Codogno, al sud-est de Milà. Les autoritats creuen que l’home hauria pogut infectar-se després d’un sopar amb un amic que acabava d’arribar de la Xina. Aquest amic va donar negatiu a les proves realitzades, però els experts plantegen la possibilitat que en el moment de l’examen podria tenir una quantitat clínicament insignificant de coronavirus al seu cos, però la infecció podria haver-se produït prèviament.

La segona pacient és la dona d’aquest home de 38 anys, la qual es troba embarassada de vuit mesos. Seguint amb aquest dominó, el tercer infectat es tracta d’un home que va anar a fer esport amb l’embarassada i va presentar-se a l’hospital amb signes de pneumònia. El pare d’aquest tercer infectat és el propietari d’un bar de Codogno, on s’han advertit tres casos més de contagi en clients que freqüentaven el lloc, a més de cinc sanitaris que han donat positiu en el virus.

Itàlia va ser un dels primers països a prohibir els vols destinats i amb origen a la Xina, després que dos turistes xinesos que havien arribat a Roma donessin positiu al coronavirus. Es tracta d’un matrimoni d’uns 50 anys que des de fa més d’un mes es troben ingressats en un hospital de Roma amb un jove italià que va ser repatriat de Wuhan, l’epicentre d’aquest nou virus.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari