Medicació utilitzada als hospitals pel coronavirus, 03/07/2020

El gran engany del govern xinès sobre l'epidèmia de coronavirus

Xi Jinping va amagar la gravetat del brot durant quinze dies

L'inici de la psicosi per l'expansió del  coronavirus arreu del món arribava el gener de 2020 de la mà de veus poc confiades amb la credibilitat de la informació procedent de les autoritats de la Xina, acusada en moltes ocasions de censura. Ara els rumors es converteixen en realitat: el govern xinès va amagar durant quinze dies la gravetat del brot de coronavirus.

Quinze dies entre la reunió de crisi i l'alerta pública

Donada la crisi política que ha originat el brot, el president Xi Jinping s'ha pronunciat en diversos mitjans oficials en un intent de treure's responsabilitats i atribuir-les als dirigents de la província de Hubei, on milions de persones continuen confinades per proximitat a Wuhan, epicentre del brot.

El dirigent xinès assegura que va ordenar contenir la malaltia el dia 7 de gener a les autoritats locals, però no va ser fins al 20 quan va fer oficial l'alerta sanitària. 'Qiushi Journal', la revista del Partit Comunista, informa d'una reunió de la cúpula de l'executiu per gestionar la crisi quinze dies abans que el president avisés públicament del perill.

L'OMS envia ajuda a la Xina

La notícia arriba el dia en què la Xina eleva a 1.770 els morts  per coronavirus i a 70.548 els contagiats al país. Amb afectacions arreu del món, la recent i polèmica cancel·lació del Mobile Word Congress (MWC) a Barcelona i un possible impacte important en l'economia mundial, l'OMS intenta gestionar el brot en coordinació amb la Xina i ha enviat dotze experts per lluitar contra el virus des de Pequín, de la mà de professionals sanitaris locals. 

No queda cap cas de contagi a Espanya

Fora de la Xina, ja són cinc les morts que ha causat el coronavirus, entre les quals la d'un home a França, considerat la primera víctima mortal pel covid-19 fora del continent asiàtic. I dos creuers en quarantena centren també l'atenció: un al Japó, amb 44 casos de contagi confirmats que ja estan sent evacuats en hospitals nipons, i l'altre a Cambodja, on viatjaven cinc espanyols, quatre dels quals ja són fora del vaixell, confinats en un hotel. A Espanya, però no queda cap cas de coronavirus, després que els dos casos confirmats donessin negatiu en les proves.

També et pot interessar...