Treballadors en una línia de producció de material mèdic per afrontar el coronavirus el febrer de 2020

La notícia sobre el coronavirus més esperada a Espanya

Els dos únics pacients contagiats al país han donat negatiu en les proves

Bones notícies enmig de l'alarma pel coronavirus, agreujada per la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. El primer pacient contagiat a Espanya acaba de rebre l'alta hospitalària. Ho feia públic la Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries, explicant que el turista alemany que estava ingressat a l'Hospital General de la Gomera podia marxar a casa, segons estableix el protocol, després de donar per segona vegada un resultat negatiu a les proves del covid-19.

També ha rebut l'alta el ciutadà britànic que estava ingressat a Mallorca, contagiat de coronavirus. Tampoc ha donat positiu en el virus i, per tant, ja no queda cap cas de covid-19 a l'Estat.

La resta de turistes alemanys, a punt d'acabar la quarantena

Han detallat al comunicat que l'home pot ja desenvolupar amb absoluta normalitat les activitats que desitgi, ja que no són necessàries mesures de restricció de cap mena. La resta dels seus companys de viatge, quatre en total, finalitzaran demà dissabte el seu període de quarantena en l'habitatge vacacional on s'allotgen.

La consellera de Sanitat  del Govern de Canàries, Teresa Cruz Oval, dona les gràcies a tots els professionals que s'han coordinat per afrontar el cas i, molt especialment, al grup de ciutadans alemanys que s'han vist afectats per aquesta situació i que han tingut un comportament «exemplar i col·laboratiu» en tot moment. «Canàries ha tornat a demostrar que té un  sistema sanitari públic  de primer nivell que és, sens dubte, una de les fortaleses de la nostra principal activitat econòmica: el turisme», apuntava.

A Catalunya es gestiona la suspensió del MWC

D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha negat aquest divendres que la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) s'hagi fet pel coronavirus i l'ha atribuït a «l'epidèmia de la por». 

 «No ha estat causat per l'epidèmia del covid-19, que no té casos registrats a Catalunya i que tampoc respon a cap recomanació de l'OMS, sinó per allò que ara coneixem com infodèmia, o epidèmia de la por», ha afirmat. El president també ha apel·lat a «la força dels arguments de la raó científica i la responsabilitat de tots en difondre informació veraç, sòlida i científicament contrastada». 

També et pot interessar...