Jaume Roures té clar que la temporada de futbol ha d'acabar

Els clubs de la lliga espanyola perdrien entre 600 i 700 milions d'euros si no acabés la temporada 2019/2020

Imatge d'arxiu del soci fundador de Mediapro, Jaume Roures
Jaume Roures aposta per jugar les 11 jornades que falten del campionat de lliga durant els mesos de juliol i agost. | ACN

Jaume Roures, l'administrador únic i soci fundador de Mediapro, té clar que la temporada de futbol 2019/2020 ha d'acabar per ta de poder començar la següent. Així ho ha assegurat l'empresari català en una entrevista a El Mundo, on ha posat sobre la taula acabar el curs futbolístic durant els mesos de juliol i agost. Roures ha assenyalat que «no és que no vulgui jugar en dates anteriors a juliol, però em centraria a garantir que es pot jugar en aquestes dates per tenir més marge de maniobra per tothom». En aquest sentit, ha afirmat que «qualsevol avançament del calendari només seria possible si sanitàriament tinguéssim totes les garanties».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El dirigent de Mediapro ha dit que «la temporada que ve no pot començar si no acaba l'actual. Si no fos possible jugar els mesos de juliol i agost aquestes 11 jornades que resten per raons sanitàries, tampoc podria jugar-se la temporada 2020/2021 per les mateixes raons sanitàries». Roures ha afegit que «no té sentit esperar a la pròxima temporada. Primer, no perdem diners. Segon, no pot començar la següent temporada si no som capaços d'acabar aquesta».

Pèrdues milionàries si no acaba la temporada

Segons ha explicat, els clubs espanyols tenen pendent de cobrar entre 600 i 700 milions d'euros del contracte televisiu de la temporada actual. Les pèrdues si no s'acaba el curs futbolístic, però, serien més grans. El soci fundador de Mediapro ha explicat que «a banda dels drets de televisió hi ha altres coses associades que tenen a veure amb la publicitat i els patrocinis. Així mateix, hi ha d'altres conceptes que ja són irrecuperables com la venda de samarretes, entrades, museu. Això ja està perdut».

A escala europea, la xifra de potencials pèrdues, si no acaba la temporada, s'enfila fins als 7.500 milions d'euros. «Hem d'acabar la temporada sí o sí perquè, si no, els diners es perdrien. Els diners es pagaran si tot funciona més o menys bé, però el que no es pagui de la 19/20 seran diners perduts, que no recuperaràs», ha comentat Jaume Roures. En aquest sentit, també ha dit que «abans d'acabar la Champions League seria millor finalitzar les lligues nacionals, perquè hi haurà menys restriccions de moviment. Les mesures de seguretat i sanitàries que es prenguin seran més controlables». 

Així mateix, Roures creu que els partits de futbol hauran de ser a porta tancada. «Aquest plantejament, amb públic, no es pot dur a terme perquè no hi ha garanties sanitàries. Ningú podria garantir la salut de la gent que anés als estadis», ha remarcat. Preguntat sobre la posició del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que aposta per esperar a jugar fins que es pugui a porta oberta, ha afirmat que «crec que són coses que es diuen de cara a la galeria. Al Barça ja no hi ha seny. Què volen? Posar en perill als socis?».


Comentaris

envia el comentari