Els aliments que NO has de menjar si tens més de 50 anys en el confinament

A causa de la quarantena decretada pel coronavirus, és fàcil caure en el consum d'aliments poc recomanats per a la salut

Aliments que conformen una dieta sana i equilibrada
És important mantenir una dieta sana i equilibrada, evitant els excessos | Pixabay

Mantenir una alimentació sana i equilibrada és molt important perquè els efectes nocius del menjar poc recomanat no perjudiquin la nostra salut. Ara, amb el confinament causat pel coronavirus, és fàcil caure en la temptació de picar entre hores i abusar de certs aliments a causa de tot el temps disponible que tenim, i més sense sortir de casa, cosa que provoca que augmentin les ganes de picar entre hores o de simplement menjar alguna cosa per passar l'estona.

L'edat a més, influeix en com ens afecta el que mengem, i si de jove és clau mantenir una dieta equilibrada, si passes dels 50 anys, és imprescindible que vigilis bé, i que segueixis una sèrie de recomanacions sobre els aliments que cal evitar durant aquesta quarantena.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Pa de motlle

A causa del confinament, es fa complicat sortir diàriament a comprar el pa, i podem caure a la temptació d'adquirir més pa de motlle perquè dura molt més temps a la despensa. Cal saber però, que aquest té molts sucres i menys fibra que el pa convencional, a més de calories buides gens beneficioses per a la nostra salut.

La sal

Sempre cal controlar la quantitat de sal amb què es cuina, ja que el seu consum en excés pot provocar problemes de pressió arterial alta, augmentant el risc de patir problemes cardiovasculars, com un vessament cerebral, en el futur.

La carn processada

Carns en conserva, salsitxes, cansalada, enllaunades, etc. tot aquest tipus de carns processades tenen un efecte negatiu per a la nostra salut, no només perquè provoquen l'augment de la pressió arterial, sinó que en ser cuinades a altes temperatures, modifiquen la composició d'aquesta i poden crear nitrosamines que causen càncer.

Els fregits i arrebossats

A causa de l'estat d'alarma, molta gent ha comprat congelats en gran quantitat, perquè els aliments els durin més, però aquests solen ser fregits i arrebossats. Cal recordar que els aliments cuinats en grans quantitats d'oli a altes temperatures només ens proporcionen greixos saturats, gens beneficiosos per al nostre cos, i dificulten la digestió, augmentant fins i tot el colesterol.

La pizza

Un altre aliment congelable, que triga a caducar i és còmode tenir a la nostra nevera aquests dies són les pizzes. La massa però, elaborada amb farina refinada, conté grans quantitats de carbohidrats. Per la seva banda, la salsa està processada i conté molts greixos i sal, mentre que el formatge és molt greixós. Per tant, cal evitar abusar d'aquest aliment tan substanciós.

La margarina

La margarina conté un elevat nombre de greixos insaturats i pot provocar trastorns cardiovasculars. A més, s'ha descobert que pot incrementar la quantitat d'insulina, provocant el descens de la quantitat de sucre en sang, fet que pot comportar una hipoglucèmia.

Rebosteria industrial

Molt consumida per la seva practicitat, triga molt a passar-se i sempre podem recórrer a ella en un moment de gana o ansietat, ja que a més és molt addictiva. Tot i això, no es recomana gens el seu consum elevat per la gran quantitat de sucres i greixos que contenen, com tampoc el consum de cereals ensucrats i crispetes, que contenen grans quantitats de mantega, sal i olis.

Refrescos amb gas

Els refrescos estan formats per aigua carbonatada, aromatitzants i edulcorants, entre altres additius, tots perjudicials per a la salut. Contenen grans quantitats de sucre que el nostre cos no serà capaç de processar i acabarà emmagatzemant com a greixos, de manera que podem pujar de pes i incrementar el risc d'obesitat.

Begudes alcohòliques

Per passar l'estona ens pot venir de gust una cervesa o prendre alguna cosa després de sopar, per fer més suportable el confinament. No obstant això, les begudes alcohòliques contenen alts nivells de sucre, sobretot si, a més, es barregen amb refrescos.

Begudes energètiques i cafè

Si en un estat normal ja es desaconsellen les begudes energètiques i el cafè, ara amb el confinament amb més motiu, ja que el cos no necessita gastar la mateixa energia que l'habitual perquè no surt de casa, així haurem d'anar més amb compte. La cafeïna del cafè i de les begudes energètiques, juntament amb les grans quantitats de sucre d'aquestes últimes, poden provocar-nos efectes similars als de l'alcohol.


Comentaris

envia el comentari