Edifici de Mediapro

Mediapro prepara un ERTO que afectarà 1.200 treballadors

La productora catalana promet, però, ajudes salarials pels aturats

La productora audiovisual catalana  Mediapro ha iniciat els tràmits per aplicar un ERTO a la seva plantilla a causa del coronavirus. Es veuran afectats 1.200 treballadors de tot l'Estat que aniran a l'atur temporalment.

Fonts de la companyia asseguren que era una mesura «necessària» i que tindrà un caràcter temporal. Confirmen que bona part de la seva activitat ha quedat «paralitzada» a causa de la pandèmia mundial. I és que totes les 16 lligues de futbol on fan tasques de producció estan suspeses, a més de bona part dels seus projectes cinematogràfics o de ficció i entreteniment televisiu. 

Pla d'austeritat salarial

L'empresa va fer arribar aquesta mesura i altres als seus treballadors mitjançant un correu electrònic. En aquest comunicat a la plantilla, també s'hi recollia la retallada dels sous  mes alts de la companyia que superen els 80.000 euros, «entre un 15 i un 25%», principalment membres de l'equip directiu. 

A més, s'han compromès a complementar l'atur  de sous que estiguin per sota dels 1.500 euros fins arribar-hi i fer aportacions perquè tothom pugui cobrar el 75% de les retribucions. La companyia de Jaume Roures comptava el 2019 amb 7.123 treballadors a 58 seus repartides a 38 països. 

Tous també planteja un ERTO

Tous, el fabricant català de joies, ha decidit aturar temporalment l'activitat  a l'estat per protegir la seguretat i salut dels seus empleats i les seves famílies, així com la dels seus clients. 

La companyia té previst presentar un ERTO  que afectarà la majoria de la seva plantilla  arreu de l'estat. Tot i això, Tous s''ha compromès a complementar les ajudes públiques perquè tota la plantilla percebi un 80% del salari  brut fix mensual, i que ho faci de manera puntual, assumint la companyia el possible retard a l'hora de rebre ajuts públics.