La reina Letícia i el rei Felip a l'enterrament de Pilar de Borbó

Felip i Letícia donen una molt bona notícia sobre el coronavirus

Els presidents estan mantenint la seva activitat aquests dies a través de converses telefòniques

Espanya rebrà avui 50.000 proves per detectar el coronavirus. Així ho han anunciat el  rei Felip VI i la reina Letícia després de tancar un acord  amb el president del Grup Alibaba, Jack Ma, qui també enviarà 100 respiradors i material de protecció per als sanitaris. La companyia xinesa ja va fer arribar la setmana passada mig milió  de  màscares a Espanya.

El rei  Felip i Jack Ma es van reunir per primera vegada al Fòrum de Davos el 2018, però tota l'activitat institucional dels reis es limita ara a converses telefòniques a causa de les mesures de confinament. A més d'agrair a empreses com  Huawei les donacions que estan fent, han contactat amb Creu Roja i ONCE per traslladar el seu ànim i visibilitzar el seu treball en uns moments tan durs.

Els reis han mantingut una conversa amb el president de la Creu Roja a Espanya,  Javier Senent, i han pogut conèixer de primera mà les  tasques que està fent aquests dies l'organització amb 8.000 voluntaris desplegats. Entre altres tasques estan oferint assistència a la gent gran a través de la distribució d'aliments i realitzant entre  400.000 i 500.000 trucades de teleassistència a gent gran.

Presidents d'honor de la Creu Roja

Creu Roja, organització internacional de la qual els reis són presidents d'honor, ha posat el seu hospital de Sant Sebastià a disposició de les autoritats, a més d'ambulàncies i tendes de campanya. Els seus efectius també s'han posat al servei de la Direcció General de Protecció Civil on aconsegueixen ser molt efectius.

D'altra banda, els reis han parlat amb el president de l'ONCEMiguel Carballeda, que els ha explicat el dispositiu desplegat per l'entitat per atendre les necessitats dels seus 72.000 afiliats. Les persones cegues i sordes són especialment  vulnerables aquests dies, i l'associació ha preparat mesures per vendre el cupó a través d'internet o xarxes socials.

La reina Letícia se suma a l'activitat

Després de dues setmanes desapareguda, confinada en solitari a la primera planta del Pavelló de l'au-Prince, la reina Letícia va reaparèixer aquest dilluns i s'ha sumat a les tasques del seu marit, el rei Felip VI, en plena crisi de coronavirus.

Aquest dimarts la reina Letícia va contactar amb els presidents de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i de la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) per interessar-se per les seves activitats aquests dies.

Els mil voluntaris de l'AECC segueixen treballant per via telemàtica per atendre malalts de càncer i les seves famílies, segons li ha pogut transmetre el president de l'associació, Ignasi Muñoz, a la reina, així com la seva preocupació per la paralització de la investigació  científica .

  

  

FEDERretrocéspatir nensteràpiesJuan Carrión