Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus

Catalunya rep avui més mascaretes, una de les ajudes més esperades pel coronavirus

Arriben a Saragossa 500.000 màscares de Xina

El Ministeri de Sanitat ha iniciat ja el repartiment de més d'un milió de  màscares quirúrgiques entre les diferents comunitats autònomes davant l'increment de casos de coronavirus i la saturació dels centres mèdics i l'ús del transport públic.

Concretament, Madrid és la comunitat que rebrà un major nombre en tractar-se també de la regió que registra més casos positius. Aquest dimarts a la tarda ha arribat a l'aeroport de  Saragossa  un avió de càrrega procedent de Xangai (Xina) amb  500.000 mascaretes que han estat donades i que seran repartides en les pròximes hores arreu de l'Estat. 

Tot material sanitari és benvingut

A més, entre dilluns i dimarts es van distribuir altres partides que, en total, sumen 546.000 mascaretes més. Així mateix, el Ministeri de Sanitat manté en actiu una compra centralitzada de tot tipus de material sanitari per fer front a la lluita contra el covid-19.

Avui l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha denunciat  que un lot de 4.000 mascaretes que anaven destinades a l'Hospital d'Igualada han quedat bloquejades a Madrid i que, per tant, el centre hospitalari no en pot disposar malgrat necessitar-les de forma urgent. «Exigeixo responsabilitat a totes les administracions i que siguin immediatament enviades aquestes mascaretes», ha demanat Castells, en una compareixença pública des del consistori de la capital de l'Anoia.