Irene Montero y Letizia Ortiz, el pasado viernes, 6 de marzo, en una reunión de trabajo

L'estat de salut de Letícia després d'haver tingut contacte amb Irene Montero

La reina acaba avui la quarantena

Gran part de la població s'ha sotmès a les proves per a eliminar qualsevol dubte sobre si estaven contagiats o no pel Covid-19 durant el confinament. Són tantes les persones infectades que, fins a la ministra d'Igualtat,  Irene Montero va obtenir un positiu en el test del coronavirus.

Letícia  compareixia en una reunió sobre l'associació per a la prevenció, reinserció i atenció de la dona prostituïda, acompanyada d'Irene Montero fa tan sols 14 dies. L'acte ha donat molt sobre què parlar, i no només perquè era la primera vegada que la ministra d'Igualtat i Letícia es veien les cares, sinó també, perquè l'esposa de Pablo Iglesias  sis dies després donava positiu  per coronavirus.

La prova del coronavirus

El resultat positiu de la ministra va posar a la Reina en el punt de mira  dels mitjans de comunicació. Els rumors sobre un possible positiu a la  Casa Reial no es van fer esperar i el clan dels Borbó va haver de reaccionar ràpid i va comunicar que, tant el rei com la reina, se sotmetrien a la prova del Covid-19.

En poques hores es va revelar el més esperat del dia:  negatiu  en ambdós casos. No obstant això, un comunicat des de la Zarzuela va afirmar que, a partir d'aquest moment, Letícia prendria precaucions. «Seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, S. M. la Reina romandrà sense activitats i es farà els controls periòdics de presa de temperatura requerits en aquestes situacions», declarava la reialesa.

Davant del silenci de la Casa Reial, tot fa pensar que Letícia segueix  sense estar infectada. En ‘Vanitatis’ s'han posat en contacte amb la Zarzuela per a conèixer més detalls de l'estat de salut de la reina però  no han obtingut resposta

El discurs enmig de la crisi

El membre dels Borbons  que si ha comparegut aquests dies de quarantena ha estat el Felip VI. El dimecres, sense fer cas del decret que prohibeix sortir al carrer i mantenir contacte amb molta gent, el rei va assistir a un acte amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i tot el comitè que batalla contra el conegut virus.

Unes hores més tard, el Rei es va dirigir als ciutadans amb un discurs: «Aquest virus no ens vencerà. Al contrari. Ens farà més forts com a societat; una societat més compromesa, més solidària, més unida. Una societat en peus enfront de qualsevol adversitat...», un discurs que va fer sonar cassolades en parts de Catalunya.