Diverses persones al barri de Gràcia de Barcelona protestant contra el discurs de Felip VI el 18 de març de 2020

Els balcons de Catalunya s'omplen de cassoles en protesta contra la monarquia

Milers de catalans han dedicat una sonora cassolada al rei Felip en el mateix moment que s'emetia per televisió el seu discurs

Cassola i cullerot en mà, desenes de catalans han sortit al balcó aquest dimecres al vespre per protestar contra la monarquia en una sorollosa cassolada en el mateix moment que s'emetia per televisió el discurs de Felip VI arran de la crisi del coronavirus

La convocatòria l'ha fet Òmnium Cultural, seguit de l'ANC, CDRs i partits, com JxCat, ERC, la CUP o els comuns, entre altres. 

Una crida a cantar el #CoronaCiao

La crida demanava també cantar la cançó del #CoronaCiao, en referència a la cançó partisana italiana 'Bella ciao' i per dir adéu a la Corona Reial, tot fent un joc de paraules amb el coronavirus.

L'entitat de Jordi Cuixart va fer la crida després que es donés a conèixer que el rei emèrit, Joan Carles I, tenia un compte a Suïssa amb grans quantitats de diners que podrien provenir de comissions i que formava part de l'herència que hauria de rebre Felip VI en un futur.

Segona cassolada de la jornada

Aquest dimecres al migdia ja hi ha hagut una primera cassolada contra la monarquia espanyola, amb una convocatòria viral a les xarxes que demanava que Joan Carles I doni 100 milions a la sanitat pública.