El rei Felip VI durant el discurs de Nadal del 2016

Felip VI: «Hem d’abandonar les diferències i superar la crisi del coronavirus tots junts»

El monarca ha assegurat que «aquest virus no ens vencerà, al contra ens farà més forts» i ha obviat la polèmica amb Joan Carles I

El rei Felip ja hi ha dit la seva sobre la crisi del coronavirus. En un missatge que ha durat poc més de set minuts, el monarca ha remarcat que Espanya podrà superar la situació de crisi que viu a dia d’avui ja que «totes les institucions públiques estan bolcades a guanyar el virus». Felip, que també ha dit «que estem desafiant una crisi sense precedents, que altera les nostres vides i el nostre benestar», ha volgut apostar per la unitat a l’hora d’explicar: «Hem d’abandonar les diferències  i unir-nos per superar aquesta greu situació. Ho hem de fer junts i amb serenitat. Hem de resistir i aguantar».

En aquesta línia, el monarca també ha assegurat que «tots hem de contribuir a aquest esforç col·lectiu amb totes les nostres accions, per petites que siguin. Sé que no és fàcil, però és el que hem de fer per al bé de tots. És una crisi temporal, tornarem a la normalitat».  

I mentrestant, cassolades contra la monarquia espanyola a Catalunya

Les xarxes socials van fer viral aquest dimarts una convocatòria que cridava els ciutadans de tot l'Estat a fer una cassolada a les 12.00 del migdia contra la monarquia espanyola, després que es donés a conèixer que el rei emèrit, Joan Carles I, tenia un compte a Suïssa amb grans quantitats de diners que podrien provenir de comissions i que formava part de l'herència que hauria de rebre Felip VI en un futur.

En aquest sentit, les xarxes s'han fet ressò de l'absència de referències del rei sobre aquesta polèmica durant el seu discurs.

De fet, el repte viral plantejava que amb la cassolada es reclamés que Joan Carles I  doni els 100 milions d'euros dels saudís a la sanitat pública aprofitant que el coronavirus està minvant els recursos sanitaris. I en arribar l'hora, a nombrosos punts de Catalunya —i de la resta de l'Estat—, els veïns han sortit als balcons per picar cassoles durant uns minuts.