IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les vacances, en perill: els llocs on sí que podrem anar aquest estiu

Cal dir que hi ha molta incertesa sobre dates i localitzacions

Una platja
Aquestes vacances d'estiu estaran condicionades pel coronavirus | Catalunya Diari

El confinament per la crisi del coronavirus s'està fent cada cop més ardu. Ja estem pensant de manera seriosa no només en la desescalada sinó també en el moment que, per exemple, puguem gaudir de les vacances d'estiu.

Sobre aquestes encara no es pot confirmar massa, ja que caldrà esperar per veure com evolucionen els resultats de la pandèmia. Tant és així que Ursula von der Leyen, la presidenta de la Comissió Europea, a través del mitjà 'Bild', no ha dubtat a subratllar que recomana que no es reservin encara les vacances estivals perquè «encara ningú pot fer pronòstics fiables per al juliol i agost».

La gran aposta del govern

A Espanya encara no hi ha directrius al respecte, però, això sí, segons sembla el que es vol fomentar de manera contundent és apostar pel turisme nacional. Bona mostra d'això és que Reyes Maroto, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, en una entrevista per a 'El País', ha indicat que treballaran per «sensibilitzar la població perquè aquest any consumeixi Espanya, mentre es recuperen els mercats internacionals».

Precisament aquesta idea d'impulsar el mercat del nostre país i de frenar els contagis és també per la que s'està apostant des del govern basc, per exemple, i fins i tot des de les agències de viatges. En concret, s'està fomentant viatjar a llocs propers al domicili per reduir el risc que la Covid-19 es propagui.

Això sí, de la mateixa manera, es preveu que moltes persones apostaran també per passar els seus dies de descans estivals en un dels dos països veïns d'Espanya com són Portugal i França. Per què? Perquè es considera que hi haurà qui prefereixin sortir de les nostres fronteres fer-ho a bord dels seus cotxes, perquè això proporciona molta més seguretat. Tanmateix, caldrà esperar per seguir les indicacions del govern a partir dels resultats que vagi donant la lluita contra la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari