Mari, operada d'un càncer i morta 4 dies després amb coronavirus a València

Els metges li van fer la prova un dia abans de morir

Imatge d'un passadís d'hospital amb un malalt
La pacient va morir quatre dies després de l'operació | Catalunya Diari

Fa 10 anys que Mari, una dona valenciana de 60 anys, va patir un càncer de còlon del qual va aconseguir recuperar-se. El passat 10 de març va ingressar a l'Hospital Clínic de València, aquesta vegada perquè li extirpessin un càncer de matriu que s'estava estenent. Dintre de la complexitat, l'operació va anar segons el previst, però l'evolució de la pacient no va ser del tot favorable.

El dimecres 11 de març la van traslladar a planta, en una habitació en la qual podia rebre les visites de la seva germana Loli i les seves filles, Andrea i Isabel. Segons relata 'El Español', eren les tres de la tarda del dimecres quan van sorgir les primeres complicacions: malgrat que Mari havia begut tres ampolles d'aigua, no aconseguia orinar. «Em diu que es mor, que no pot respirar», explica Isabel.

En vista de les complicacions i després de la insistència de la família, els metges la sotmeten a diverses proves i la porten a la Unitat de Recuperació Posanestèsica, una sala que comparteix amb diversos pacients. Mentrestant, se succeeixen els contagis de coronavirus a Espanya i la xifra de morts pel Covid-19 va en augment.

L'endemà el seu estat de salut empitjora. Els seus òrgans vitals comencen a fallar i pateix una infecció per una fuita a l'intestí. Els metges creuen que a Mari li queden hores de vida.

Les últimes hores de Mari

Durant el matí del dissabte 14, una vegada activat el decret d'alerta a tota Espanya pel coronavirus, Mari passa les seves últimes hores de vida a l'habitació del Clínic de València, envoltada dels seus estimats. Quan tots i cadascun d'ells s'havia acomiadat d'ella, sigui amb petons o amb abraçades, els metges de l'hospital els hi confirmen la terrible notícia: Mari ha donat positiu en les proves del coronavirus.

«Han estat uns irresponsables. Creiem que li van fer la prova un dia abans de morir perquè els estranyava que la meva mare no evolucionés amb el que li estaven fent. Però ni ells ni nosaltres sabem quan es va contagiar, si fora o dins de l'hospital», assegura Isabel per a 'El Español'.

Aquest dilluns 16 de març Mari serà incinerada, però cap dels seus familiars la podrà vetllar a causa de l'estat d'alarma i les mesures de seguretat contra el coronavirus. «Jo sento que l'han matat allà», explica la seva germana Loli, qui ni tan sols ha pogut portar-li unes o veure-la per última vegada.


Comentaris

envia el comentari