Unes 400.000 mascaretes arriben a Terrassa procedents de Xangai

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dit que poder repartir mascaretes entre els veïns del municipi és més important que mai

Imatge d'un hospital exclusiu per a pacients amb coronavirus
Unes 400.000 mascaretes acaben d'arribar a Barcelona procedents de Xangai, a la Xina. | EFE

Unes 400.000 mascaretes han arribat a Terrassa en un avió des de Xangai (la Xina) que ha aterrat en l'Aeroport de Barcelona aquest diumenge. Són el primer lot d'un milió de màscares que l'Ajuntament de Terrassa ha comprat a un fabricant de Xiamen (la Xina).

En un comunicat, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dit que poder repartir mascaretes entre els veïns del municipi és més important que mai des que es comencen a alleugerir algunes mesures de confinament pel coronavirus.

Un avió procedent de Xangai amb un carregament d'uns dos milions de mascaretes quirúrgiques ha aterrat aquest diumenge a la tarda a Torrejón de Ardoz. El material es repartirà entre les comunitats autònomes i altres organismes i se suma als 67 milions que ja s'han distribuït des del 10 de març. Sense tenir en compte les lliurades a institucions com Imserso, Institucions Penitenciàries o forces de seguretat, entre altres, s'ha repartit només a les comunitats autònomes 50,1 milions d'unitats de mascaretes des de l'inici de la pandèmia.

60 milions d'unitats d'equipament sanitari a les comunitats

Els equips de protecció enviats a les comunitats inclouen, a banda de les mascaretes, guants de nitril (27,7 milions d'unitats), ulleres de protecció (218.476 unitats), bussos (415.578 unitats), bates d'un sol ús (312.553 unitats), solucions hidroalcohòliques (262.371 unitats), i complements com gorros o davantals (747.371 unitats). També s'ha enviat 3.203 ventiladors i uns 2 milions de tests de diagnòstic.


Comentaris

envia el comentari