IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mercadona anuncia una esperada notícia: «Tindrem tot el necessari»

La cadena i els seus proveïdors han creat la campanya #AixòNoHaDeParar

Imatge de Mercadona
Mercadona ha anunciat que no hi haurà desproveïment de productes | Mercadona

Una de les preocupacions de la població durant el període de l’estat d’alarma és el desproveïment dels supermercats en un moment on és obligatori romandre a casa. Els supermercats i el mateix Govern ja ha anunciat en diverses ocasions que els productes de primera necessitat sempre estaran disponibles als establiments pertinents, però encara hi ha part de la població que compra egoistament en excés.

Des del Govern van anunciar sis mesures obligatòries per realitzar la compra de productes de primera necessitat, com també ho van fer altres cadenes de supermercats com Mercadona. L’empresa va anunciar la seva pròpia normativa per comprar en els seus establiments.

«Tindrem tots els productes necessaris»

El mitjà ‘Merca2’ s’ha posat en contacte amb la companyia valenciana i les seves fonts han volgut tranquil·litzar els clients: «Tindrem els productes necessaris perquè les persones facin la seva compra habitual, tant productes frescos com peribles».

«Proveïm les nostres botigues cada matí per a continuar oferint cada dia als nostres clients els productes necessaris gràcies a l'esforç dels 90.000 empleats i els 1.400 proveïdors de Mercadona», afegien fent referència a la por del desproveïment.

«Això no ha de parar»

Sota el lema #AixòNoHaDeParar, Mercadona ha creat una campanya a les xarxes amb la qual anima a clients i personal de la cadena. Els proveïdors de Mercadona també s’ha sumat a la iniciativa i se’ls ha pogut veure compartint un vídeo de les diferents persones que de les empreses que formen la Cadena Agroalimentària. 

La companyia i els seus proveïdors tenen una sòlida relació en la qual segueixen una sèrie de principis. El primer és que la relació entre ells ha de ser a llarg termini. El segon és bolcar-se amb el ‘cap’ –així anomenen al client- amb el desenvolupament de productes i iniciatives coinnovació, és a dir, conèixer els hàbits dels clients


Comentaris

envia el comentari