IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Metges de Catalunya demana més sou i vacances per al personal sanitari

L'organització sindical defensa que s'han de retornar els «sacrificis professionals i personals»

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
Un estudi demostra una pràctica que pot ser beneficiosa pels pacients amb covid-19 | EP

Metges de Catalunya ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, per demanar que concreti quines mesures té previstes el Govern per compensar els «sacrificis professionals i personals» del personal sanitari durant la pandèmia de la covid-19.

Segons ha explicat l'organització a través d'un comunicat, la situació està obligant les plantilles a una «sobrecarrega física i mental demolidora». I per aquest motiu, demanen compensacions econòmiques com les que s'han anunciat a països com França i Bèlgica, i d'altra banda, donar temps per a descans o vacances retribuïdes per garantir el descans del personal.

El sindicat reivindica el «sobreesforç» del col·lectiu

El sindicat assenyala que gràcies al «sobreesforç» s’està garantint el funcionament del sistema de salut «més enllà de tota obligació laboral» i que això està tenint «conseqüències serioses sobre la salut dels professionals», ja sigui pel trasbals emocional de la situació o pel contagi del coronavirus.

El secretari general de l’organització, Josep Maria Puig, confia que el Govern tingui un «reconeixement real al col·lectiu mèdic, més enllà dels agraïments públics, per l’esforç monumental que està fent al servei de la població» i espera que l’executiu català aprofiti aquesta «oportunitat excepcional per demostrar el seu respecte cap a la professió».

Formen professionals per a residències

Mentrestant, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), conjuntament amb la Unió Consorci Formació, han posat en marxa una plataforma virtual per formar en línia els treballadors que s'incorporaran a les residències de gent gran per cobrir les baixes que s'han produït entre el personal afectat per la covid-19.

Segons un comunicat del SOC, els cursos, d'entre 10 i 15 hores, garantiran que desenvolupin la seva feina amb rigor i professionalitat. Fins ara ja s'hi han inscrit 290 persones, el 75% de les quals són dones. La formació inclou un mòdul motivacional que vol ajudar-los a visualitzar el valor que aquesta feina té tant per ajudar a superar la crisi com per donar suport als avis.


Comentaris

envia el comentari