El contundent avís d'Oriol Mitjà sobre l'expansió del coronavirus

L'especialista analitza a través de les xarxes socials la situació sanitària del país davant aquesta pandèmia

El doctor i investigador Oriol Mitjà s'està fent molt popular aquests dies després de compartir a les seves xarxes socials reflexions empíriques sobre l'evolució del coronavirus al país.

En aquest sentit, aquest mateix dilluns ha publicat un gràfic a Twitter, del qual es desprèn segons les seves paraules que «el confinament parcial està funcionant, però no és suficient per evitar el col·lapse sanitari». Mitjà explica que la taxa de reproducció del virus ha disminuït passant d'un 3.0 a un 1.7. Això no obstant, considera que aquesta baixada és només com «aixecar el peu de l'accelerador, però encara no hem premut el fre».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El doctor creu que s'ha de dur a terme una «contenció total»

De la mateixa manera, assegura que si segueixen les mateixes mesures que fins ara, no s'aconseguirà reduir aquesta taxa i que, llavors, només es mantindrà en aquest nivell. Per aquest motiu, creu que és necessari incrementar la intensitat de les mesures a una «contenció total». De no ser així, adverteix: «els 5.000 llits de l'UCI a Espanya estaran plens a finals de setmana».

«Necessitem aturar la progressió perquè no hi hagi un pacient 5001, ni 5002... Quan abans intensifiquem les mesures, menors seran les conseqüències», afegeix el doctor. Finalment, Mitjà conclou tot dient que: «Per a protegir vides s'ha d'actuar ràpidament acceptant la possibilitat d'una 'sobre-reacció'. Davant la incertesa, prima el principi de prudència».

Important avís d'Oriol Mitjà als metges jubilats sobre el coronavirus

Aquesta no és la primera vegada que Mitjà utilitza les xarxes socials per a emetre importants missatges a la societat envers el coronavirus. De fet, el passat divendres 20 de març va demanar als metges jubilats de més de 65 anys que no s'incorporin a la primera línia d'atenció de pacients ni tampoc a l'oficina. «Sou persones en franja d'edat vulnerable», ha recordat Mitjà a través de Twitter després que el Departament de Saluthagi fet una crida a metges jubilats perquè tornin a treballar per abordar el coronavirus


Comentaris

envia el comentari