YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Si plou, millor aïllar-se de tothom: aquest és l’efecte de la pluja en la propagació del coronavirus

Segons apunten els experts, la humitat pot ser una gran enemiga en la lluita contra la nova malaltia

Imatge d'una dona tapant-se de la pluja
La pluja i la humitat ajuden a propagar més ràpidament el virus | Arxiu

Ja fa uns quants dies que va començar el confinament a casa, i això va coincidir dilluns amb l’arribada de pluges, cosa que va convidar encara més a quedar-se a casa. I és que el denominat ‘mal temps’ sempre ajuda a buidar els carrers de tot el país, fet que s’ha accentuat amb la quarantena pel coronavirus. Precisament, la millor manera de passar un dia de pluja ara mateix és aïllar-se de tota persona externa, ja que, segons les primeres dades dels experts, la humitat pot ser una gran enemiga en la lluita contra la propagació de la nova malaltia.

Estem habituats al fet que, quan hi ha molta contaminació o pol·len en l’ambient, la pluja escombra tota la brutícia i deixa un aire més net i respirable. No obstant, al contrari del que molts pensen, la pluja i els canvis de temperatura són uns grans aliats en la propagació del virus. Per tant, si hi ha previsió de precipitacions o d’elevades humitats, la millor opció és evitar qualsevol contacte amb gent externa, inclús si no sortim de casa en tot el dia i rebem alguna visita.

La humitat, un perill en aquesta crisi

A grans trets, la humitat sempre ha estat una gran propagadora dels virus al món. Malgrat que, actualment, encara es desconeixen les preferències meteorològiques o climatològiques del coronavirus, els experts afirmen que és pràcticament segur que la pluja i l'elevada humitat poden ajudar a la seva transmissió. Per ara, no se sap quina estació prefereix el nou virus, encara que, per exemple, la grip comuna prefereix el fred hivernal per propagar-se.

Precisament, el coronavirus té uns símptomes molt semblants als de la grip comuna, raó per la qual es prenen de referència les dades que es tenen sobre aquesta malaltia habitual per analitzar el comportament del nou virus segons el temps que fa. No obstant, l’afectació de la temperatura en el grau de propagació és encara molt qüestionable.

Resumint, la humitat i la pluja ajuden a la replicació del nou virus, així com el fred n’accelera el seu contagi. Ara s’haurà de veure si l’augment de les temperatures frena la seva propagació. L’estudi de la nova patologia està encara en una fase inicial, raó per la qual en les properes setmanes es descobriran característiques impensables ara mateix.


Comentaris

envia el comentari