Precinten el Cul de la Lleona a Girona per risc de coronavirus

Una treballadora de l'Ajuntament és el primer cas de covid-19 a la província

El Cul de la Lleona de Girona, precintat pel risc de contagi del coronavirus el 29 de febrer del 2020
La llegenda ha acostumat els turistes a fer un petó a l'estàtua  | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Girona ha precintat aquest dissabte a la tarda l'emblemàtica i visitada estàtua del Cul de la Lleona per evitar el risc de contagi pel coronavirus. Segons la llegenda, els forasters tocaven el cul a la lleona per quedar-se a la ciutat. Convertit en gran reclam turístic, el monument ha passat amb els anys a rebre petons de molts visitants.

«Seguint indicacions del Departament de Salut, hem precintat l'accés al Cul de la Lleona per prevenir possible risc de contagi», ha piulat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tot adjuntant una fotografia de l'estàtua –situada a tocar del pont de Sant Feliu- envoltada de tres tanques de plàstic de la Policia Municipal.

Salut es demarca de la decisió

Cal dir que el Departament de Salut s'ha desmarcat del tancament de l'accés a l'estàtua del Cul de la Lleona a Girona per evitar el risc de contagi del coronavirus. «De moment nosaltres encara no hem demanat restriccions en cap lloc públic. Això ha de formar part d'un consens mèdic», ha assegurat la consellera Alba Vergés als micròfons de RAC 1.

«Que jo tingui entès no hem demanat cap restricció encara de res. L'únic aspecte que vam informar són els consells de viatge a les zones de risc. Si no és imprescindible, recomanem no anar-hi», ha recordat Vergés.

 

Primer contagi, una treballadora de l'Ajuntament

Aquest dissabte informàvem del primer cas de coronavirus a Girona, una dona de 52 anys que hauria viatjat a Itàlia els darrers dies. Poc després va transcendir que es tractava d'una treballadora del consistori.

En paral·lel, Madrenas ha informat també d'una neteja especial de les instal·lacions del Servei Municipal d'Ocupació després que una treballadora –una dona de 52 anys- hagi donat positiu per Covid-19. "Preveiem obrir dilluns amb normalitat", ha assegurat l'alcaldessa.çç

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari