IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La previsió d'un epidemiòleg català: «Les festes majors es podran celebrar de forma controlada»

Tots els esdeveniments que puguem realitzar a partir d'ara hauran de seguir totes les mesures d'higiene que estableixen les autoritats sanitàries

La Barraca Festa Major Popular
Les Festes Majors es podran celebrar, però els concerts hauran d'esperar | @FMPopularVIla

Una de les coses que els ciutadans estem desitjant més en aquests moments és poder retrobar-nos amb els nostres familiars, amics, coneguts... sigui per fer un dinar o poder anar a una festa. Així doncs, el president de la Societat Espanyola d'Epidemiologia, Pere Godoy, ha assegurat al programa 'Via lliure' de RAC1 que ho podrem fer ben aviat.

L'entrevista, la qual es va realitzar el passat dissabte, va centrar-se a intentar predir quan es podrien recuperar les activitats d'oci que més ens agraden. Segons Godoy, en referir-se que podríem tornar-hi «aviat» significa que serà d'aquí a un mes i mig o dos mesos

Celebracions familiars i obertura de bars

Tal com ha explicat l'epidemiòleg, les celebracions familiars es podrien tornar a fer «aviat, si s'assegura la rentada de mans i que cap de les persones tingui símptomes». Com indiquen les autoritats sanitàries, en totes les situacions quan comenci el desconfinament s'hauran de seguir les mesures d'higiene pertinents. 

Un altre tema que preocupa molt, i sobretot als empresaris, és sobre la reobertura de bars i restaurants. «Crec que hi podrem tornar molt aviat, en qüestió d'un mes i mig o dos mesos, però assegurant la distància entre els comensals», ha assegurat Godoy. 

Festes majors sí; concerts, de moment, no

Pel que fa a una de les majors preocupacions per als més joves, les festes majors, Godoy explica que «es podran fer. Això sí, de forma controlada i assegurant la distància entre les persones». En canvi, i a molt pesar de la joventut, els concerts seran una festivitat que, segons Pere Godoy, «de moment no es podran fer».

Pensant en un escenari estival, el fet si podrem acudir o no a les platges també ha estat molt qüestionat. Godoy té una opinió al respecte: «S'hi podrà anar de forma controlada i assegurant que no hi hagi grans aglomeracions».

Turisme i oci, «fins al 2021»

Un altre dels temes que més preocupen de cara a l'estiu és el turisme, activitats d'oci o esdeveniments esportius. L'epidemiòleg assegura que serà l'últim que es reactivarà: «És possible que, com a mínim, fins al 2021». 

Per acabar, Godoy també va ser preguntat sobre un esdeveniment que, encara que faltin molts mesos per a la seva celebració, els més petits de la casa pot ser que estiguin angoixats per si es podrà fer o no: la Cavalcada de Reis. «Crec que sí — que es podran celebrar —, però s'haurien d'evitar grans aglomeracions».


Comentaris

envia el comentari