Sánchez aposta per «mesures econòmiques contundents» contra el coronavirus

El president del govern espanyol defensa «solucions multilaterals» i «accelerar» el desenvolupament d'una vacuna

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en una conferència el 31 de juliol de 2018.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per una acció econòmica «concertada i contundent a nivell global» contra el coronavirus en la cimera per teleconferència del G-20. En una reunió extraordinària que té l'objectiu d'abordar la situació del covid-19 i coordinar mesures per mitigar el seu impacte econòmic, Sánchez defensa que calen «solucions multilaterals» per fer front a una «crisi global».

La vacuna a un preu raonable, una altra de les prioritats de Sánchez

A més, el president del govern espanyol aposta per «accelerar» les tasques científiques i industrials perquè la vacuna tingui «un preu raonable» i evitar que la vacunació sigui «una càrrega financera inassumible per als sistemes sanitaris». Convocada per l'Aràbia Saudita com a presidència de torn del G-20, és la primera vegada que se celebra una cimera extraordinària des de la crisi financera global.

A banda dels líders del G-20, també participen en la reunió el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, i representants del Fons Monetari Internacional. Espanya ho fa com a país convidat permanent.

Illa reconeix l'error amb els tests ràpids

Al seu torn, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, admet que es va adquirir una partida de tests defectuosa però diu que es va comprar a un proveïdor «nacional», que els importava de la Xina, i que complia tots els requisits. A preguntes de l’oposició durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat, que la partida de 650.000 tests comptava amb la marca CE —un símbol de conformitat europea— i que no hi havia cap alerta de l’Agència de Medicaments Espanyola ni de cap europea en relació a aquest fabricant.

Illa ha dit que s’han tornat i s’ha exigit que els canviïn. El ministre ha assegurat també que el mercat «està boig» i que no hi ha suficient estoc per abastir la demanda que hi ha de material sanitari a nivell mundial. En un comunicat, Sanitat ha detallat també que l’Institut Carlos III va analitzar la documentació aportada per l’empresa i que tan bon punt es va detectar que tenien escassa sensibilitat, es va ordenar que es retiressin.


Comentaris

envia el comentari