IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern fixa a 0,96 euros el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques

Illa ha remarcat que l'objectiu és evitar «abusos»

Sanitaris ajudant-se a posar l'equip de protecció contra el coronavirus a l'Hospital Clínic
Sanitat ha fixat un preu màxim per a les mascaretes quirúrgiques | CatalunyaDiari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments i Productes Sanitaris ha acordat fixar el preu màxim de venda al públic de les màscares quirúrgiques en els 0,96 euros. Així ho ha anunciat el ministre en roda de premsa, després de la reunió que ha mantingut aquest dimarts la citada comissió, dependent del Ministeri de Sanitat. «El govern ha pres aquesta mesura que té com a objectiu evitar abusos», ha dit.

En aquest sentit, Illa ha informat que per a adoptar aquesta decisió s'ha valorat la situació del mercat, concloent que un preu màxim de 0,96 euros, IVA inclòs, «no obstaculitza» i permet que segueixin els mecanismes de mercat habituals.

Així mateix, el ministre de Sanitat ha informat que «pròximament» es regularà també el preu de les màscares higièniques, si bé s'esperarà que s'activi la producció nacional de les mateixes i a assegurar-se que la regulació de preus aconsegueix «evitar els abusos».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Es vol fixar el preu de tots els productes sanitaris

Precisament sobre aquestes màscares, Illa ha recordat que el govern ha recomanat el seu ús, tant les reutilitzables com les no reutilitzables a les persones que han d'anar en transport públic a treballar o en les situacions en les quals no es pugui assegurar la distància mínima aconsellada. «Si es produeix un abús dels preus d'aquestes, el Govern prendrà mesures i, de fet, ja està habilitat el mecanisme per a poder fer-lo», ha emfatitzat.

  

Al mateix temps, Illa ha informat que el govern està treballant per a fixar el preu de tots els productes sanitaris, si bé ha assenyalat que el mecanisme ja està activat, per la qual cosa es «actuarà» si es detecten més abusos. Dit això, el ministre de Sanitat ha recordat que les màscares no es necessiten utilitzar si es compleixen tres requisits bàsics: guardar una distància de dos metres, rentar-se sovint les mans i cuidar la higiene personal.

L'estat d'alarma: «Un encert»

D'altra banda, Illa ha fet un balanç de la pandèmia del coronavirus a Espanya des que es va aprovar el decret d'estat d'alarma, el passat 14 de març, comentant que s'han passat «moments molt durs» i que ja s'està «doblegant la corba». «Des que prenem les decisions el passat 14 de març, hem aconseguit aconseguir el pic de la corba i ara estem en la segona etapa de doblegar la corba i l'estem aconseguint. Per tant, les mesures que hem pres estan donant resultats i va ser un encert decretar l'estat d'alarma», ha recalcat.

  

Finalment, el ministre de Sanitat ha recordat que l'objectiu actual és consolidar «els creixements baixos» que s'estan experimentant en els últims dies en el nombre de casos notificats i en el nombre de defuncions. «Ens portarà un temps. No serà una tasca fàcil, però les mesures han beneficiat a totes les comunitats autònomes i a tots els ciutadans», ha sentenciat, per a avisar que Espanya segueix en fase de «confinament».


Comentaris

envia el comentari