Situació límit en una residència de Lleida pel coronavirus: 8 ancians morts i 27 aïllats

El responsable de la Generalitat a la UGT de Lleida, Xavier Pifarré, ha confirmat també que vuit treballadors del centre estan contagiats

Imatge d'un ancià amb una pilota a la mà
Situació límit en una residència de Lleida pel coronavirus: 8 ancians morts i 27 aïllats | Catalunya Diari

Vuit usuaris de la Llar de Sant Josep de Lleida han mort per coronavirus els últims dies. Són sis dones i dos homes. 27 usuaris més estan aïllats a la residència, 20 dels quals han donat positiu en covid-19 i els altres 7, amb símptomes, esperen els resultats de la prova. 

Vuit treballadors contagiats

Així ho han confirmat tant fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com el responsable de la Generalitat a la UGT de Lleida, Xavier Pifarré, que ha afegit que vuit treballadors del centre també estan contagiats

Sis d'ells estan aïllats a casa, un altre hospitalitzat i l'altre, que era el metge del centre, ja ha estat donat d'alta.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Reclamen més mesures de protecció

Antonio Ordóñez, d'UGT Lleida, reclama que arribin més mesures de protecció pels treballadors de les residències ja que no en tenen i treballen amb el principal grup de risc: la gent gran. 

Recorda, a més, que els edificis residencials no estan preparats com les instal·lacions sanitàries i que els treballadors, que estan treballant de manera «exemplar», estan «preocupats».

Mentre, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han informat que s'ha lliurat al centre 780 màscares FFP2, 468 mascaretes, 400 guants, 39 ulleres i 156 bates.


Comentaris

envia el comentari